Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Η Φ. Γεννηματά προειδοποιεί τον Κυρ. Μητσοτάκη: / Η Φ. Γεννηματά προειδοποιεί τον Κυρ. Μητσοτάκη: Τα ευρωπαϊκά λεφτά δεν είναι για την πελατεία των υπουργών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Φ. Γεννηματά προειδοποιεί τον Κυρ. Μητσοτάκη: / Η Φ. Γεννηματά προειδοποιεί τον Κυρ. Μητσοτάκη: Τα ευρωπαϊκά λεφτά δεν είναι για την πελατεία των υπουργών

Θετική χαρακτηρίζουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανασυγκρότησης, ωστόσο η Φ. Γεννηματά επικεντρώνει στο πώς θα αξιοποιηθούν οι πόροι στη χώρα μας και δεν κρύβει την ανησυχία της για τη διαχείριση που θα κάνει η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη.

Αφού κάλεσε για ακόμη μία φορά τον πρωθυπουργό να «διαδραματίσει ενεργό ρόλο» στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε να εγκριθεί η πρόταση «χωρίς καθυστερήσεις, περικοπές και αστερίσκους», σχολίασε ότι για την Ελλάδα αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία και γι’ αυτό η ευρωπαϊκή ενίσχυση «δεν θα πρέπει να καλύψει τρύπες του προϋπολογισμού, ούτε πελατειακού χαρακτήρα επιλογές των υπουργών». Έτσι, τόνισε ότι ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση των πόρων είναι αναγκαίο να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ τόσο των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή, όσο και στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) με τη συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων. Την ανησυχία τής Χαριλάου Τρικούπη για τις προθέσεις του Μαξίμου εξέφρασε και Π. Χρηστίδης δηλώνοντας (Star Κεντρικής Ελάδας) ότι τα χρήματα πρέπει να διανεμηθούν «εκεί που τα έχουμε ανάγκη». «Δεν υπάρχει πια δικαιολογία για λιτότητα στην Ελλάδα, για μεγάλη ύφεση» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να κάνει εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, όχι βλέποντας και κάνοντας». Το ΚΙΝ.ΑΛΛ., έστω και καθυστερημένα, αναγνωρίζει τώρα την αναγκαιότητα των εμπροσθοβαρών μέτρων, σε αντίθεση με ό,τι έλεγε εν μέσω πανδημίας, όταν κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πλειοδοσία» με το «Μένουμε Όρθιοι» κι όταν ζητούσε να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η ευρωπαϊκή βοήθεια για να καταρτιστεί το σχέδιο αντιμετώπισης της ύφεσης.

Ενίσχυση Aegean έναντι μετοχών

Παράλληλα, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι υπέρ της ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση «υπό την προϋπόθεση να δίνεται μερίδιο μετοχών τους για να διασφαλίζονται τα χρήματα των φορολογουμένων». Έτσι προσεγγίζει και το ζήτημα της Aegean, σημειώνοντας ότι θα καθορίσει την τελική του στάση ανάλογα με τα μέτρα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Στη χθεσινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Χρ. Πρωτόπαππας πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που έχουν «ενισχυθεί» από τις χώρες τους να σχεδιάζουν επιθετικές εξαγορές επιχειρήσεων χωρών - μελών. Επιπλέον, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τάσσεται κατά της ενίσχυσης επιχειρήσεων, όσο μεγάλες κι αν είναι, εφόσον η έδρα τους βρίσκεται σε «φορολογικούς παραδείσους».

Ξορκίζουν τις δημοσκοπήσεις

«Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι χρειάζονται εκλογές εν μέσω μεγάλης ύφεσης, ας το πει και θα κρίνουν οι πολίτες» είπε ο Π. Χρηστίδης, ενώ ξορκίζοντας τις δημοσκοπικές μετρήσεις που δείχνουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. καθηλωμένο, είπε ότι τις λαμβάνουν υπόψη, «όμως εμείς θα κάνουμε την πολιτική μας και θα τις αφήσουμε να τρέχουν πίσω μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL