Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Γ.Μπαλάφας: Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουμε και στην «ενημερωτική» κανονικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Μπαλάφας: Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουμε και στην «ενημερωτική» κανονικότητα

«Όλα τα μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία της εδαφικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αποδεκτά από εμάς. Στον Έβρο, σύμφωνα με τα δεδομένα υπήρξε αυθαίρετη είσοδος Τούρκων στρατο-χωροφυλάκων στο ελληνικό έδαφος. Το ζήτημα δεν είναι αν μπήκαν μερικά μέτρα όπως ισχυρίστηκε, σε δεύτερο χρόνο, κ. Δένδιας ή περισσότερα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Open TV πρόσθεσε ότι «είναι πολύ λογικό να υπάρχει ανησυχία από την πλευρά μας και πολλά ερωτηματικά, τα οποία η κυβέρνηση δεν απάντησε ξεκάθαρα. Αν δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα πως εξηγούνται τα δύο διαβήματα προς την τουρκική πλευρά;»

Παράλληλα ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει μια εσφαλμένη τακτική κατευνασμού προς τον Ερντογάν. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε την ανοχή στην είσοδο τουρκικού σκάφους στα ελληνικά χωρικά ύδατα σχετικά πρόσφατα και τη διαρκή υποβάθμιση των συνεχόμενων υπερ-πτήσεως πάνω από ελληνικό έδαφος;»

«Όλα αυτά προδίδουν έλλειμμα στρατηγικής από την πλευρά της κυβέρνησης. Εμείς επιμένουμε σε μία στάση ψύχραιμη και ταυτόχρονα αποφασιστική», επεσήμανε ο Γ.Μπαλάφας.

Αναφορικά με την πρόταση της Κομισιόν για συνολική οικονομική ενίσχυση 750 δισ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτήρισε «καταρχήν, θετική».

«Αφορά σε 500 δισ. σε επιχορηγήσεις και 250 δισ. σε δάνεια προς τις ευρωπαϊκές χώρες, από τα οποία στη χώρα μας αναλογούν περίπου 33 δισ. Χρειάζονται, όμως, διευκρινίσεις γιατί οι αποφάσεις αυτού του επιπέδου πρέπει να κυρωθούν πρώτα στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια» υπογράμμισε ο ίδιος.

Τέλος, ο Γ.Μπαλάφας επεσήμανε ότι «αυτό, όμως, που γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι ότι η αύξηση των διαθέσιμων πόρων αποδεικνύει την ορθότητα του σχεδίου “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ” του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Αποδεικνύει ότι υπάρχουν οι πόροι για παροχή χρήματος στη αγορά για να διατηρηθεί η ζήτηση, να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις, να αποφευχθούν απολύσεις και μειώσεις μισθών».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL