Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Μηνύματα εντός και εκτός στο Πολιτικό Συμβούλιο - Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατήγγειλε "σενάρια ρυμούλκησης, φτιαχτά πρωτοσέλιδα, fake news και αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις", καθώς και "σεξισμό και χυδαιότητα" εναντίον της / Έκδηλη ανησυχία Γεννηματά για νέα λεηλασία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τον Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μηνύματα εντός και εκτός στο Πολιτικό Συμβούλιο - Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατήγγειλε "σενάρια ρυμούλκησης, φτιαχτά πρωτοσέλιδα, fake news και αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις", καθώς και "σεξισμό και χυδαιότητα" εναντίον της / Έκδηλη ανησυχία Γεννηματά για νέα λεηλασία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τον Μητσοτάκη

Μόλις μία εβδομάδα μετά τις καταγγελίες που διατύπωσε για «στοχοποίηση» του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και του αυτόνομου ρόλου του στην πολιτική σκηνή «φωτογραφίζοντας» τη Ν.Δ., η Φώφη Γεννηματά από το χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο δεν έκρυψε την αγωνία της απέναντι στη φημολογούμενη προσπάθεια νέας λεηλασίας του χώρου της από τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είπε ότι «τους χρειαζόμαστε όλους όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, ότι θέλουν πραγματικά να αγωνιστούν μαζί μας έχοντας κλείσει τα αυτιά τους στις σειρήνες της εξουσίας, μακριά από την ανάγκη μιας προσωρινής 'καρέκλας'».

Περιγράφοντας ένα πολεμικό κλίμα εναντίον του ΚΙΝ.ΑΛΛ. -εν μέρει για να δικαιολογήσει και τις χαμηλές δημοσκοπικές «πτήσεις»-, επανέλαβε τα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, δηλαδή και προς το εσωτερικό, για το «αυτόνομο, δυναμικό και ανεξάρτητο Κίνημα Αλλαγής που ενοχλεί». Μίλησε για προσπάθεια να «κοντύνουν» και να «συνθλίψουν» το ΚΙΝ.ΑΛΛ. «μέσα από σενάρια ρυμούλκησης, φτιαχτά πρωτοσέλιδα, fake news και αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις, κάνοντας την τρίχα τριχιά δηλώσεων στελεχών μας, επιστρατεύοντας ακόμη και απαξιωτικά σχόλια για βουλευτές μας, ανασύροντας τον σεξισμό και τη χυδαιότητα εναντίον μου».

Ο αντίπαλος στο Μαξίμου

Βάζοντας το πολιτικό πλαίσιο της παρουσίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., επανέλαβε ότι αντίπαλός της είναι «οι συντηρητικές πολιτικές που εκπορεύονται και καθοδηγούνται από το μοναδικό κέντρο της εξουσίας, το Μέγαρο Μαξίμου». Προσθέτοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ στο «κάδρο» των αποδεκτών των μηνυμάτων, μίλησε για μια «Κεντροαριστερά που τιμά τις αξίες της, αντιπολιτεύεται τον φυσικό της αντίπαλο, χωρίς να δίνει συγχωροχάρτι σε όσα έγιναν μέχρι τον Ιούλιο του 2019».

Παράλληλα, επανέλαβε την προσήλωση στη «Σοσιαλδημοκρατία», με τις διαρκείς αυτές επικλήσεις της αφενός να προσδιορίζουν την αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι στη Ν.Δ., αλλά, παράλληλα, να συνιστούν και υπενθύμιση της εγγύτητας που μέχρι πρότινος είχε μαζί της.

Ανέφερε ότι «η ατζέντα της σύγχρονης, ‘έξυπνης’ Σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφει ως μοναδική εναλλακτική πρόταση, γι’ αυτό και πληθαίνουν οι απομιμήσεις» και πως «η Κεντροδεξιά επιχειρεί να υφαρπάξει λεξιλόγιο της Κεντροαριστεράς μετά την αποκάλυψη του αδιεξόδου τής ασυδοσίας της αγοράς». Όμως, τόνισε, «όταν η ‘κανονικότητα’ της συντήρησης συναντά την οικονομική πραγματικότητα των πολιτών, το πραγματικό πρόσωπο αποκαλύπτεται». Στη δε προσπάθειά της να ανταγωνιστεί τον ΣΥΡΙΖΑ, η Φ. Γεννηματά φλέρταρε με τη λογική του «διμέτωπου», ένδειξη της ανησυχίας για την απήχησή του στο ευρύτερο προοδευτικό ακροατήριο. Είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει» και πως «με σημάδια κόπωσης από τον βυζαντινισμό και τα εσωτερικά πυρά, χωρίς πυξίδα, με νέα Ζάππεια και εμπόριο ελπίδας προσπαθεί να κρύψει την αμηχανία του να μιμηθεί μαρκίζες της Σοσιαλδημοκρατίας». Ανέφερε ακόμη ότι «το δήθεν κοινωνικό συμβόλαιό του, ως κυβέρνηση, ήταν ουσιαστικά η αφαίμαξη των μεσαίων στρωμάτων και η εξαφάνιση της αυτοαπασχόλησης ώστε να τους διαχειρίζεται εκλογικά».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL