Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ό. Γεροβασίλη: Πρόωρες θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την πρόταση της Κομισιόν (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ό. Γεροβασίλη: Πρόωρες θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την πρόταση της Κομισιόν (Video)

«Κατανοώ την ανάγκη της κυβέρνησης να θριαμβολογήσει αλλά είναι πρόωρο και μη ακριβές» ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ στην πρόταση της Κομισιόν για την επόμενη μέρα.https://www.youtube.com/embed/zAAGTmky6FM?start=36

«Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, είναι μία πρόταση με θετικά στοιχεία. Από την πρώτη στιγμή είχαμε στηρίξει την γαλλογερμανική πρόταση, ωστόσο έχουμε πολύ δρόμο μπροστά για να υπάρξουν αποφάσεις για το πακέτο» εξήγησε η Ό. Γεροβασίλη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε, «αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ πίσω από το να έχουμε μία γενναία απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι λάθος να θριαμβολογήσουμε. Η πρόταση μέχρι να γίνει απόφαση έχει πάρα πολλούς μήνες μπροστά. Ό,τι υπάρξει θα υπάρξει από το 2021».

Η Ό. Γεροβασίλη επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά ψιλά γράμματα στην πρόταση, τονίζοντας ότι μεταξύ άλλων γίνεται μία αόριστη αναφορά σε φορολογία, ενώ γίνεται λόγος και για εποπτεία.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί ως τελική πρόταση και να είναι απόφαση έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά. Η κυβέρνηση αντί να θριαμβολογεί πρέπει να έχει την προσοχή στραμμένη και τις διεκδικήσεις της στο τραπέζι. Η πρόταση έχει ένα θετικό κομμάτι και πολλά προβλήματα» τόνισε.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΖΑ σημείωσε επίσης ότι «η Ευρώπη μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει αντανακλαστικά ή αλληλεγγύη όσο ήταν αναγκαία και αυτό το ζήσαμε με τα μνημόνια και την επιθετικότητα προς την χώρα. Δεν έχουμε λόγο να εμπιστευτούμε τόσο νωρίς χωρίς να υπάρχει απόφαση».

«Είναι τώρα προς στάθμιση το κατά πόσον η Ευρώπη θα καταφέρει ένα στοίχημα ως προς την ίδια τη συνοχή της ως οντότητας. Κατά πόσον θα υπερβεί ιδεολογικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στη λειτουργία της και θα επιδείξει την αλληλεγγύη» σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη και κατέληξε:

«Χρέος της αντιπολίτευσης είναι ο σχολαστικός έλεγχος προς το συμφέρον της χώρας ώστε να μη παγιδευτούμε ξανά σε περιπέτειες μνημονίων».

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL