Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Θ. Τζάκρη: Κάνουν τον Στουρνάρα ισόβιο... μνημείο της κατάρρευσης της Ελλάδας (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Τζάκρη: Κάνουν τον Στουρνάρα ισόβιο... μνημείο της κατάρρευσης της Ελλάδας (ηχητικό)

Η Ελλάδα με τα 54% «κόκκινα» δάνεια έχει 40 χρόνια στο τραπεζικό σύστημα τον Γιάννη Στουρνάρα, ξανά διοικητή ΤτΕ, πριν πρόεδρο της Εμπορικής, υπουργό Οικονομικών, Οικονομίας & Ανάπτυξης, διευθυντή ΙΟΒΕ, σύμβουλο του Γιάννου Παπαντωνίου, να μην λογοδοτεί πουθενά, αυτόν τον κύριο αντί να τον αποσύρουν τον χρίζουν ισόβιο μνημείο της κατάρρευσης της οικονομίας, αλλά και των αξιών μας ως κοινωνία, ως σύστημα αξιών, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/829603240&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Ο κ. Στουρνάρας έχει προσδώσει καταχρηστική ερμηνεία στο θεσμό του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με την «πολιτεία» του στο τραπεζικό σύστημα, είπε η κα Τζάκρη. Η προϊστορία του στο δημόσιο χώρο είναι γνωστή και βεβαρυμένη, έχει έναν συμβολισμό ως πρόσωπο, χαρακτηριστικά που δεν είναι συμβατά με ένα δυτικό κράτος. Σαράντα χρόνια διορίζεται συστηματικά, από διορισμένη θέση σε διορισμένη θέση πηγαίνει, σε θέσης δημόσιας ευθύνης που επιβάλλουν λογοδοσία, στοιχείο της Δημοκρατίας. Και επί σαράντα χρόνια, δεν λογοδοτεί πουθενά.

Εκπροσωπεί ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα ο κ. Στουρνάρας, μία πολιτική γενιά που δεν έχει δρέψει δάφνες, αντιθέτως οδήγησε την χώρα στα βράχια, θύμισε. Και αντί να αποσυρθεί αφού προηγουμένως λογοδοτήσει δημόσια στους Έλληνες φορολογούμενους που έχουν αναχρηματοδοτήσει τρείς φορές το τραπεζικό σύστημα (και πάμε για την τέταρτη), αυτός ετοιμάζεται να διανύσει την δεύτερη θητεία του...

Σύμφωνα με την Σύμβαση της Βασιλείας, που αφορά την λειτουργία των τραπεζών, τόνισε η κα Τζάκρη, εάν «κοκκινίσει» 4% των δανείων θεωρείται ότι πρέπει να σημάνει εθνικός συναγερμός για κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας. Ο κ. Στουρνάρας, πέραν από Διοικητής της ΤτΕ ήταν και διευθυντής του ΙΟΒΕ, σύμβουλος του Γιάννου Παπαντωνίου, πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, υπουργός Οικονομικών, υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Είναι 40 χρόνια στο τραπεζικό σύστημα -και το τραπεζικό σύστημα κατέρρευσε. Με τα «κόκκινα» δάνεια όχι στο 4% αλλά στο 54% του συνόλου... Αυτόν τον κύριο αντί να τον αποσύρουν, τον χρίζουν ισόβιο μνημείο της κατάρρευσης της οικονομίας, αλλά και των αξιών μας ως κοινωνία, ως σύστημα αξιών.

Διαβάστε ακόμα

Καταπέλτης τα «συγχαρητήρια» της Θεοδώρας Τζάκρη στον Στουρνάρα (Video)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL