Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Στ. Κούλογλου: Τα χρήματα της ΕΕ θα έρθουν... του χρόνου, μέτρα χρειάζονται τώρα (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κούλογλου: Τα χρήματα της ΕΕ θα έρθουν... του χρόνου, μέτρα χρειάζονται τώρα (Ηχητικό)

Κερδίσαμε τον «εντός έδρας» αγώνα, αλλά στη Σύνοδο Κορυφής Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία και Δανία μπορούν να τορπιλίσουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κομισιόν, δεν είναι ώρα πανηγυρισμών για χρήματα που θα έρθουν το 2021, αλλά ώρα συνέχισης της πίεσης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να πάρει τώρα γενναία εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/829589959&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Δεν είναι για πανηγυρισμούς η υπόθεση. Είναι θετική εξέλιξη τα 500 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις και τα 250 δισ. ευρώ δάνεια της Κομισιόν, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα... μείνουν τόσα και σε αυτή την αναλογία, προειδοποίησε ο κ. Κούλογλου. Οι χώρες του Νότου κερδίσαμε στον πρώτο αγώνα, που παίχτηκε εντός έδρας, στο Ευρωκοινοβούλιο και στο πλαίσιο της Κομισιόν, αλλά ο δεύτερος αγώνας θα είναι εκτός έδρας, στο Συμβούλιο Κορυφής, όπου συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Εκεί, οι τέσσερις χώρες που αντιδρούν σε αυτά τα μέτρα (Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία και Δανία), έχουν μεγάλες δυνατότητες να τα διαφοροποιήσουν και να τα «τορπιλίσουν».

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και στην Ελλάδα και στην ελληνική κυβέρνηση ότι αυτά τα χρήματα αν εκταμιευθούν, θα εκταμιευθούν από την επόμενη χρονιά, το 2021, το έκανε σαφές η Μέρκελ. Ως τότε μεσολαβούν οκτώ μήνες που οι οικονομίες θα βρεθούν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, ιδιαίτερα η ελληνική οικονομία, από την πτώση του τουρισμού. Έτσι, υπογράμμισε, εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αποφασίσει σήμερα γενναία μέτρα, αυτά τα χρήματα όταν θα έρθουν και θα είναι λίγα και θα είναι πολύ αργά.

Παραμένει προς το παρόν αδιευκρίνιστο, συνέχισε ο κ. Κούλογλου, το επιτόκιο αυτών των δανείων, είναι χαρακτηριστική η μηδενική ανταπόκριση στα πρώτα μέτρα παροχής δανείων, καθώς οι χώρες φοβούνται την αύξηση του χρέους, ειδικά οι χώρες του Νότου.

Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και ας είμαστε ικανοποιημένοι πολιτικά, από την εξέλιξη ότι η Γερμανία αποφάσισε να αλλάξει πολιτική και να αναλάβει ευθύνες για χρέη άλλων χωρών, να πάρει μέρος της οικονομικής ευθύνης, είναι κάτι που αρνείτο να κάνει από το 2009-2010 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, θύμισε. Αλλά το κάνει γιατί ήταν... τρίτη και φαρμακερή, μετά την οικονομική κρίση 2009-2010 και την προσφυγική κρίση του 2015. Αν είχαμε τρίτη αποτυχία, θα ήταν θανατηφόρος για την ΕΕ. Και μεγάλος χαμένος θα ήταν η Γερμανία, λόγω της κοινής αγοράς για τα προϊόντα της.

Οι άλλες χώρες όμως δεν έχουν αλλάξει στάση και θα υπάρξουν πολλά προβλήματα στο δρόμο. Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρχουν πανηγυρισμοί ούτε αποπροσανατολισμός από την ανάγκη να πιέσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να πάρει τώρα γενναία, εμπροσθοβαρή μέτρα, αντί να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις περιμένοντας πότε θα έρθουν τα χρήματα...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL