Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Ευ.Τσακαλώτος: Η ΝΔ θεωρεί ότι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έχουν «λεφτόδεντρα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευ.Τσακαλώτος: Η ΝΔ θεωρεί ότι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έχουν «λεφτόδεντρα»

«Όταν λέει η ΝΔ για 24 δισ. είναι σοβαρή πολιτική, όταν εμείς λέμε για 13 δισ, μας λεν ότι βρήκαμε τα «λεφτόδεντρα»», σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι πόροι για την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος υπάρχουν.

Αντίθετα, σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της οικονομίας με 24 δις. ευρώ δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν» καθώς «μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι μέτρο και τι επίδραση».

Ο Ευ.Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «ενώ η κυβέρνηση δεν έχει αποφανθεί αν το κράτος έχει «λεφτόδεντρα», είναι σαφές ότι τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, θεωρεί ότι έχουν».

Επιπρόσθετα, ο ίδιος έκανε λόγο για αλλαγή προσανατολισμού των χρημάτων του ΕΣΠΑ και πρόσθεσε αναφερόμενος στην πρόταση Μέρκελ-Μακρόν η οποία κάνει λόγο για κατανομή ευρωπαϊκών πόρων στης χώρες-μέλη ανάλογα με την ανάγκη η που έχουν και όχι ανάλογα με το ΑΕΠ, ότι «μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν πίεσε» προς αυτή την κατεύθυνση, αν και την υποστηρίζει αλλά όχι και πολύ φανατικά».

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι «σε δύο χρόνια οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα έχουν μεγάλο χρέος και αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL