Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Γ. Σταθάκης: Τα χτεσινά μέτρα διατηρούν το “βλέποντας και κάνοντας” (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Σταθάκης: Τα χτεσινά μέτρα διατηρούν το “βλέποντας και κάνοντας” (Video)

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει μία λάθος στρατηγική, του «βλέποντας και κάνοντας» ανέφερε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και τόνισε ότι τα χτεσινά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση διατηρούν τη συγκεκριμένη λογική.https://www.youtube.com/embed/-gvdStmRvHY

«Δυστυχώς και τα χτεσινά μέτρα διατηρούν το “βλέποντας και κάνοντας”. Έχουν χρονικό ορίζοντα τρίμηνο. Δε ξέρουμε για πόσο διάστημα θα έχουμε στήριξη της εργασίας οποιασδήποτε μορφής, δε ξέρουμε πόσο διάστημα θα υπάρχει η αναγκαία ρευστότητα στην επιχείρηση, δε ξέρουμε πόσο διάστημα θα ισχύουν οι φοροαπαλλαγές, δε ξέρουμε αν θα υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να κλείσουν. Όλα αυτά δημιουργούν ένα τοπίο που το “βλέποντας και κάνοντας” επιτείνει ένα μείζον πρόβλημα ανασφάλειας, ασάφειας και προβληματικής διαχείρισης» υπογράμμισε ο Γ. Σταθάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Όπως είπε, υπάρχει επίσης μείωση των μισθών της τάξης 20%. «Η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα προς τη στήριξη της απασχόλησης και όχι της ανεργίας που ήταν μία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με τρεις όμως σημαντικές διαφορές. Πρώτον, εμείς προβλέπαμε τη στήριξη του 100% μισθού και όχι του 80%, δεύτερον μιλούσαμε για εξάμηνο και όσο χρειαστεί και τρίτον είχαμε έναν αυστηρό όρο, καμία μεταβολή των εργασιακών σχέσεων».

Ο Γ. Σταθάκης ανέφερε ότι αν γίνει σύγκριση με τα προγράμματα άλλων χωρών της Ευρώπης, τότε διαπιστώνεται ότι έχουν διαθέσει περισσότερους πόρους με μεγαλύτερη και ασφαλέστερη διάρκεια και δημιουργούν ένα πολύ πιο σταθερό πλαίσιο για την επιχείρηση και την εργασία. Όπως είπε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κεντρικός στόχος είναι πώς θα πάρουμε εκείνα τα μέτρα που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και θα «ρίξουν» την ύφεση κάτω του 10%.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL