Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Γ. Ψυχογιός: Η “εξίσωση” τελικά λύνεται στο προσφυγικό και ας δυσαρεστούνται κάποιοι στην ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Ψυχογιός: Η “εξίσωση” τελικά λύνεται στο προσφυγικό και ας δυσαρεστούνται κάποιοι στην ΝΔ

«Η κυβέρνηση επιτέλους μετά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις διεθνών οργανισμών, θεσμικών φορέων και γενικώς όλων όσων προκρίνουμε ότι η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος δεν μπορεί να παρεκκλίνει από τη Σύμβαση της Γενεύης και το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά και τις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με ερωτήσεις, δηλώσεις και παρεμβάσεις, αναγνώρισε σε όσους εισήλθαν το μήνα Μάρτιο στη χώρα το δικαίωμα στην υποβολή αιτήματος Ασύλου, καταργώντας, εν τοις πράγμασι, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκε από την Βουλή πριν λίγες μέρες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός και κάλεσε την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τις εμμονές της και για τις κλειστές δομές – φυλακές και να ευθυγραμμιστεί με τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου, τις εκκλήσεις των Ευρωπαϊκών Θεσμών και την κραυγή των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων αξιοποιώντας τα προγράμματα διαμερισμάτων και ξενοδοχείων, που ανακάλυψε πρόσφατα».

«Γιατί όπως σημείωσε άλλωστε η ΠτΔ κατά την ορκωμοσία της “Να φυλάξουμε τα σύνορά μας και παράλληλα να εκπληρώσουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Μια δύσκολη αλλά όχι αδύνατη εξίσωση”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL