Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ.Αναγνωστοπούλου: Ανεπαρκής λόγω ιδεοληπτικών αγκυλώσεων η κυβέρνηση στο προσφυγικό (Video)

«Ο κ. Μηταράκης αντί να απαντήσει στις εκκλήσεις των ειδικών και των διεθνών φορέων υγείας, έκανε πάλι επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να καλύψει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης», τόνισε αναφορικά με το προσφυγικό η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

«Μεταφέραμε, όπως πρέπει να γίνεται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, την αγωνία και τις εκκλήσεις διεθνών οργανώσεων -των Γιατρών χωρίς Σύνορα, του ΠΟΥ του ΔΟΜ, της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κ.λπ.- για την ύπαρξη στρατηγικού σχεδίου από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Μηταράκης προκειμένου να αντιμετωπίσει την υγειονομική βόμβα των μεταναστευτικών και προσφυγικών καταυλισμών. Για την αποσυμφόρηση και την άμεση μεταφορά των ευπαθών ομάδων σε ξενοδοχεία, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις κλειστού τύπου δομές όπως είναι το Κλειδί του δήμου Σιντικής Σερρών, για την προστασία του πληθυσμού και των κατοίκων των περιοχών που βρίσκονται οι καταυλισμοί.», τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχηςγια Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης με θέμα τα αναγκαία μέτρα για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Η ίδια δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «ο κ. Μηταράκης όμως αντί να απαντήσει στις εκκλήσεις των ειδικών και των διεθνών φορέων υγείας, έκανε πάλι επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος επί λέξει ότι: "είναι αλήθεια ότι επί των ημερών σας είχαμε λιγότερα άτομα στα νησιά. Όχι γιατί σαν ενδιέφεραν τα νησιά».

«Σας ενδιέφερε να μην γίνουν επιστροφές στην Τουρκία. Σας ενδιέφερε να έρθουν και άλλοι. Με αποτέλεσμα λοιπόν όταν ετοιμαζόταν η δεύτερη απόφαση μετά από 18 μήνες με τη δική σας νομοθεσία για ανθρωπιστικούς λόγους να τους φέρετε στην ενδοχώρα", προκειμένου από την μια μεριά να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και από την άλλη να καλύψει την έτσι και αλλιώς (πριν και εν μέσω πανδημίας) ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε ό, τι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού, λόγω ιδεοληπτικών αγκυλώσεων» επεσήμανε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις