Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Θ. Παπαχριστόπουλος: Μπορεί να ανατείλει κάτι καινούργιο (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Παπαχριστόπουλος: Μπορεί να ανατείλει κάτι καινούργιο (Ηχητικό)

Είναι η τελευταία προειδοποίηση, μπορεί να πάρει ξανά η πολιτική την θέση που της αξίζει, δεν μπορούν πια να δώσουν εξηγήσεις ο Τραμπ, ο Τζόνσον, ο Σαλβίνι, ο Ραχόι, μέχρι και ο Κίσινγκερ θυμήθηκε το Διαφωτισμό και οι FT τα λάθη 40 ετών, όλοι αργά ή γρήγορα θα αναθεωρήσουν, εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Είτε το θέλουμε είτε όχι, ελέγχεται ο παγκόσμιος καπιταλισμός και δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις. Ούτε ο Τραμπ στις ΗΠΑ, ούτε ο Τζόνσον στη Βρετανία, ούτε ο Σαλβίνι που ελέγχει τη βόρεια Ιταλία, ούτε ο Ραχόι που είχε βγάλει στο δρόμο πάνω από 500.000 Ισπανούς. Θυμήθηκε τώρα ο Κίσινγκερ τον Διαφωτισμό και οι Financial Times τα λάθη των τελευταίων 40 ετών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Οι ισχυροί της ΕΕ ανέστειλαν το Σύμφωνο Σταθερότητας, η Γερμανία ρίχνει 1 τρισ. ευρώ, οι ΗΠΑ 2 τρισ. δολάρια, η Γαλλία 27% του ΑΕΠ, εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά μέτρα 10% του ΑΕΠ. Πουθενά δεν ξέρουν πόσο θα διαρκέσει η κρίση, παίρνουν μέτρα για το χειρότερο, αργά ή γρήγορα όλοι θα αναθεωρήσουν πολλά από αυτά που έλεγαν, όπως προέβλεψε και μπορεί να ανατείλει κάτι καινούργιο, η πολιτική να πάρει τη θέση που της ανήκει, αυτή του ντε Γκολ, του Αντενάουερ και άλλων, είναι η τελευταία προειδοποίηση, να μην χρειαστεί άλλη.

Στην Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρητικά προτείνει 4.000 προσλήψεις στην Υγεία, 30.000 είναι οι ελλείψεις, σημείωσε ο ίδιος, θυμίζοντας ότι «όταν προσλαμβάναμε 19.500 μας περιφρονούσαν, όταν δίναμε πρόσβαση σε 2,3 εκατ. Έλληνες στο ΕΣΥ, όταν δίναμε ΑΜΚΑ σε όλους, αστέγους, πρόσφυγες, μετανάστες». Στις ΗΠΑ στο βωμό του κέρδους πήγαν να δολοφονήσουν το ObamaCare, εισπράττουν τώρα τα αποτελέσματα, η Γερμανία ανέστειλε τώρα την υποχρέωση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στα νοσοκομεία, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησε πως πρέπει να υπάρχουν 6 εκατ. νοσηλευτές διεθνώς.

Για τις χθεσινές κινητοποιήσεις και την ένταση στον Ευαγγελισμό, ξεκαθάρισε ότι δεν ελέγχονται από το ΣΥΡΙΖΑ οι συνδικαλιστικοί ούτε η ΕΙΝΑΠ ούτε η ΠΟΕΔΗΝ ούτε η ΟΕΝΓΕ, που έχουν ταυτόσημες θέσεις, δίνουν μάχη επικίνδυνη, κινδυνεύει η ζωή τους όταν δεν είναι καλά θωρακισμένη. Και αυτό ενώ δεν έχουν γίνει τεστ σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, είναι παράλογο για την πρώτη γραμμή, ούτε προσλήψεις όπου χρειάζονται μόνιμες θέσεις και όχι ευκαιριακές, δεν θα βάλει κανείς το κεφάλι του στον ντορβά για να του πουν μετά «ευχαριστούμε, φύγετε».

Το «ευχαριστώ» για τους ανθρώπους αυτούς ήταν να πάνε οι αστυνομικοί στον Ευαγγελλισμό, στους ανθρώπους που παίζουν καθημερινά την ζωή τους κορώνα-γράμματα. Ντροπή και κατάντια, ούτε απ` έξω δεν έπρεπε να περνάει, τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL