Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα ξανά... ο πιο καλός ο μαθητής των ισχυρών του Βορρά (Ηχητικό)

Στην Ελλάδα η ελαστικοποίηση της εργασίας προετοιμάζει κοινωνία και οικονομία με πιο φτωχούς, ανασφαλείς και φοβισμένους εργαζόμενους - Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη προτιμούν αιματηρές «μνημονιακές» περικοπές και θέλουν να προλάβουν την αντίδραση του κόσμου, νομοθέτησαν ξανά την πολιτική επιστράτευση απεργών

Γερμανία και χώρες μαζί της επιδιώκουν οικονομική «ανοσία της αγέλης» στο Νότο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρωτοπόρος, με απορρύθμιση της εργασίας και ψίχουλα στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ νομοθέτησε ξανά πολιτική επιστράτευση απεργών για να προλάβει την αντίδραση του κόσμου, είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Οι ισχυροί της ΕΕ θέλουν οικονομική «ανοσία της αγέλης» και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρωτοπόρος, είπε ο κ. Κατρούγκαλος, οι συνήθεις ύποπτοι, Γερμανία και χώρες κοντά της, επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη για το θέμα του ευρωομολόγου. Η ΕΚΤ προχώρησε σε μέτρα, που όμως δεν αφορούν την πραγματική οικονομία με ρευστό στην αγορά, δεν βλέπουμε ακόμη συμπληρωματικό ευρωπαϊκό σύστημα κατά της ανεργίας, παράλληλα με τα εθνικά, ενώ η κα Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν είπε πώς θα χρηματοδοτηθεί η πρότασή της για επιδότηση μισθών, είναι δώρο άδωρο για το Νότο που βγαίνει από την κρίση.

Στην Ελλάδα η ελαστικοποίηση της εργασίας προετοιμάζει κοινωνία και οικονομία με πιο φτωχούς, ανασφαλείς και φοβισμένους εργαζόμενους, παρότι πόροι υπάρχουν, αφήσαμε 37 δισ. ευρώ «μαξιλάρι» από τις θυσίες των Ελλήνων και η ΕΕ έχει δώσει δημοσιονοομική ελευθερία.

Αλλά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη προτιμούν αιματηρές «μνημονιακές» περικοπές και θέλουν να προλάβουν την αντίδραση του κόσμου, νομοθέτησαν ξανά την πολιτική επιστράτευση απεργών.

Αντίθετα, στις ΗΠΑ κινητοποίησαν 2 τρισ. δολάρια, κάθε πολίτης θα πάρει 1.200 δολάρια χωρίς καμία προϋπόθεση, προσπαθούν να ανακόψουν την ανεργία, καθώς την πρώτη εβδομάδα μέτρων είχαν 3,3 εκατ. απολύσεις και αυτή την εβδομάδα υπολογίζουν 3-5 εκατ. ακόμη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις