Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Γ. Ψυχογιός: Έχουν εγκληματίσει για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Ψυχογιός: Έχουν εγκληματίσει για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ (Video)

Για εμπαιγμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τονίζοντας ότι η ΝΔ μόλις τώρα ανακάλυψε το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για τους πρόσφυγες.https://www.youtube.com/embed/j0VDgjCzDZs

«Ο κ. Μηταράκης και η ΝΔ ανακαλύπτουν το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, ανακαλύπτουν τη λέξη αποσυμφόρηση, τη λέξη ένταξη που λένε λανθασμένα κοινωνική ενσωμάτωση και έρχονται να κάνουν μάθημα στον ΣΥΡΙΖΑ λες και είμαστε ιθαγενείς» σημείωσε ο Γ. Ψυχογιός μιλώντας στην εκπομπή «Παρατηρητήριο COVID – 19» με τον Κώστα Αρβανίτη.

«Έχουμε έναν εμπαιγμό όλων των ανθρώπων που έχουν δεινοπαθήσει στο τελευταίο διάστημα αλλά και εμπαιγμό της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομιμότητας που έχουν παραβιάσει 100 φορές μέχρι τώρα» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Ψυχογιός, ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις αρχές του 2019 είχε ζητήσει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ να φτάσει τις 30.000 θέσεις. «Λένε τώρα ότι το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ θα παραταθεί για 30.000 θέσεις μέχρι το τέλος του 2020 και για 40.000 μέχρι το 2021. Όλο αυτό το διάστημα πόσες θέσεις δημιούργησαν στην ενδοχώρα για να γίνει η αποσυμφόρηση των νησιών; Ελάχιστες» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Ήδη έχουν αργήσει καταλυτικά, έχουν εγκληματίσει απέναντι σε ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έπρεπε να το έχουν υιοθετήσει εξαρχής».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ είναι το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο ή αναγνωρισμένων προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, το οποίο υλοποιούνταν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με δήμους της χώρας και ορισμένες ΜΚΟ, υπό την εποπτεία του υπουργείου μέχρι τώρα και με χρηματοδότηση από Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας έως τις 23 Μαρτίου, είχαν δημιουργηθεί 25.519 θέσεις φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL