Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Άλλα συνυπογράφει έξω, άλλα εφαρμόζει μέσα ο Κ. Μητσοτάκης (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Άλλα συνυπογράφει έξω, άλλα εφαρμόζει μέσα ο Κ. Μητσοτάκης (Ηχητικό)

Στην επιστολή των ηγετών της ΕΕ ο κ. Μητσοτάκης συνυπογράφει για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, κατοχύρωση μισθών, στήριξη της πραγματικής οικονομίας, εδώ όμως παγώνει μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και παίρνει τους μισούς με σύμβαση, δίνει τα λιγότερα από όλους εν είδει επιδόματος και απορρυθμίζει την αγορά εργασίας, απαιτούνται τώρα εμπροσθοβαρή μέτρα για να βγούμε γρήγορα από τη νέα κρίση, τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/786548782&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι είναι πολύ ωραίο να συνυπογράφει ο Κ. Μητσοτάκης με τους άλλους πρωθυπουργούς της ΕΕ για το ομόλογο για τον κορωνοϊό, αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει ακολουθία όσων υπογράφει στην Ευρώπη με όσα εφαρμόζει στην Ελλάδα. Η επιστολή των ηγετών λέει για ενίσχυση των εθνικών συστημάτων Υγείας, την κατοχύρωση των μισθών και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Δεν μπορεί να τα υπογράφουμε και διεκδικούμε στην Ευρώπη και να μην τα εφαρμόζουμε στην Ελλάδα, την ώρα που υπάρχει και δημοσιονομικός χώρος και αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας, όπως τόνισε. Πρέπει λοιπόν τώρα να παρθούν εμπροσθοβαρή μέτρα οριζόντια για την οικονομία, την στήριξη της εργασίας και της ζήτησης, έτσι θα είναι πιο εύκολο να πάρει ξανά μπρος η οικονομία.

Υπογράμμισε επίσης οτι συνολικά η Ευρώπη περνά κρίσιμη καμπή που ίσως κρίνει την ίδια της την ύπαρξη. Αν Γερμανία και άλλοι δεν κάνουν πίσω, θα δούμε κινήσεις αυτονόμησης χωρών, προειδοποίησε, το επόμενο δεκαήμερο είναι η τελική δοκιμασία για την ενότητα και την ύπαρξη της ΕΕ.

Επανέλαβε εξάλλου ότι στο υγειονομικό πεδίο απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, επέκταση του αριθμού των κρεβατιών σε ΜΕΘ αλλά όχι εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και ενίσχυση και κλιμάκωση των τεστ για κορωνοϊό, άμεσης προτεραιότητας για την θωράκιση της υγείας όσων είναι σπίτια τους και την αξιόπιστη επιδημιολογική προσέγγιση της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, κάνουμε προτάσεις γιατί συνεισφέρουμε στην προσπάθεια, στηρίζουμε έμπρακτα στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL