Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / Οδηγούν σε καταστολή της οικονομίας και των εργαζομένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / Οδηγούν σε καταστολή της οικονομίας και των εργαζομένων

“Η κυβέρνηση πατάει γκάζι στην κατηφόρα. Κάνει επιλογές και τοποθετεί στο τραπέζι κίνητρα για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας και τη μείωση της παραγωγικότητας της οικονομίας” τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς μιλώντας στο Κόκκινο.

«Το μήνυμα δεν είναι πάμε να προστατέψουμε τα εισοδήματα και την εργασία, τις επιχειρήσεις και τη βιωσιμότητά τους μέχρι να περάσει η μπόρα και να προχωρήσουμε από κάποιο σημείο στην επανεκκίνηση", αλλά να πάμε σε αναστολή “δύο εκατομμυρίων συμβάσεων εργασίας και σε καταστολή της οικονομίας” είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς.

Νέα Μνημόνια με το σενάριο ESM

Χαρακτήρισε δε ανεπαρκή τα μέτρα Μητσοτάκη λέγοντας ότι ενισχύουν το καθοδικό σπιράλ της οικονομίας: “Αντί να κάνει αυτό που κάνουν οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, που προχωρούν σε μείγμα μέτρων από 10% έως 20% των ΑΕΠ τους, προχωρά σε παρεμβάσεις 2% ή 3% του ελληνικού ΑΕΠ”.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής τόνισε πως το σενάριο της υπαγωγής των χωρών που έχουν πρόβλημα σε προγράμματα του ESM “εκτός από ανεπαρκές ως προς τη χρηματοδότηση, είναι και αλλοπρόσαλλο ως προς την προοπτική βοήθειας των χωρών αυτών με την επιβολή νέων Μνημονίων”.

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως απαιτούνται μεγάλα προγράμματα δαπανών και εγγυήσεων και εγγυήσεις προς τις εταιρείες, με αυστηρές όμως προϋποθέσεις, όπως να μην κλείσουν και να διατηρήσουν την απασχόληση.

“Υπάρχει μία κοινωνία έτοιμη να πειθαρχήσει σε μέτρα μη εξάπλωσης του ιού, αλλά όχι να φάει κουτόχορτο με το φτυάρι. Υπάρχει μία αντιπολίτευση που έχει συσσωρεύσει πείρα για τις τακτικές τους σε κρίσεις. Είναι αστείο να νομίζουν ότι θα μείνουν στο σκοτάδι οι τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, η κερδοσκοπία, η κατασπατάληση δημόσιων πόρων” κατέληξε.

Δ. Βίτσας: Όλα τα όπλα τώρα

“Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πόλεμο με την πανδημία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει πόλεμο με την κοινωνία και ιδιαίτερα με τον κόσμο της εργασίας” σημείωσε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra ο Δ. Βίτσας. Όπως τόνισε, στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει ανακοινωθεί ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις ενισχύουν τον κόσμο της εργασίας δίνοντας το 80% - 90% των αποδοχών των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα".

"Στον αντίποδα εμείς φτιάχνουμε μια κατάσταση όπου οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το 50%, θα δουλεύουν 50% και αυτό θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας της χώρας. Ο κ. Βρούτσης ισχυρίζεται ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό, αλλά ξέρετε ότι στη χώρα μας 'ουδέν μονιμότερον του προσωρινού' ” πρόσθεσε.

Σημείωσε δε πως χρειάζονται μεγαλύτερος αριθμός τεστ, περισσότερο και μόνιμο προσωπικό στον χώρο της Υγείας, “πράγμα που είναι εφικτό”, αυξημένος αριθμός ΜΕΘ, “και μάλιστα με επίταξη και όχι με 1.600 ευρώ ημερήσια αποζημίωση”, να δοθούν όπλα στους εργαζόμενους στον χώρο των νοσοκομείων που είναι στην πρώτη γραμμή “ώστε να είναι θωρακισμένοι και να μην υπάρχουν ελλείψεις στα στοιχειώδη υλικά, όπως γάντια, μάσκες κ.λπ.”.

“Όλα τα όπλα και οι αναγκαίοι πόροι θα πρέπει να διατεθούν τώρα και όχι να δίνονται αποσπασματικά και χωρίς σχέδιο” υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL