Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΔΗΚΤΙΚΗ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε. / Φ. Γεννηματά: Περιμένω ο κ. Μητσοτάκης να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη φορά...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΗΚΤΙΚΗ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε. / Φ. Γεννηματά: Περιμένω ο κ. Μητσοτάκης να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη φορά...

Να μην κατεβάσει τη σημαία για το κορωνο-ομόλογο ζήτησε από τον Κυρ. Μητσοτάκη η Φ. Γεννηματά, η οποία δεν φάνηκε να καλύπτεται από την εκπροσώπηση της χώρας στην προχθεσινή σύνοδο κορυφής. Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δήλωσε πως περιμένει από τον πρωθυπουργό “την επόμενη φορά να έχει συμμετοχή και πρωταγωνιστικό ρόλο η Ελλάδα ώστε να μην υπάρξει απόφαση, αν δεν είναι η απόφαση που χρειάζεται αυτήν την ώρα η Ευρώπη και η πατρίδα μας”.

Παράλληλα, βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τις προτάσεις του, σηκώνει μόνος του όλο αυτό το διάστημα τη σημαία της κριτικής προς την κυβέρνηση είτε για επικίνδυνα νεοφιλελεύθερα μέτρα, είτε για έλλειψη πρωτοβουλιών, είτε για “δώρα” σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, η Φ. Γεννηματά δίνει συνέχεια στην κριτική της προς την κυβέρνηση.

Σταγόνα στον ωκεανό τα μέτρα για την οικονομία

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. χαρακτήρισε (ΑΝΤ1) ως “σταγόνα στον ωκεανό τα μέτρα για την οικονομία σε σχέση με τα ανάλογα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”. Είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιβληθεί στις τράπεζες, "γιατί ρευστότητα στις επιχειρήσεις σημαίνει τράπεζες που βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση", και επισήμανε ότι εντάσσονται αποσπασματικά επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους στα ευεργετικά μέτρα, κάτι που "έχει δημιουργήσει πολλές διαμαρτυρίες, εύλογες και δίκαιες σε πάρα πολλές περιπτώσεις".

Απαράδεκτη ΠΝΠ

Δεν παρέλειψε να επικρίνει την κυβέρνηση και για το “απαράδεκτο” άρθρο 9 της ΠΝΠ Βρούτση, που δίνει τη δυνατότητα μείωσης μισθών στο 50% για έξι μήνες, χωρίς κανένα κριτήριο. Σημείωσε πως πρόκειται για “δώρο” στις επιχειρήσεις και πως “είναι αδιανόητο και απαράδεκτο για τους εργαζόμενους, που είναι στο έλεος του Θεού”. Σχολίασε ότι δεν αρκεί να κάνει μερικώς πίσω σε αυτή τη διάταξη η κυβέρνηση, αλλά “πρέπει να ακυρωθεί τώρα”.

Αισχροκέρδεια με ιδιωτικές κλίνες και τεστ

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εκ νέου ζήτησε στήριξη του ΕΣΥ και ενημέρωση πώς προχωρά το σχέδιο για τις ΜΕΘ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “νοικιάζει κρεβάτια από ιδιωτικές κλίνες με διπλάσιο αντίτιμο από ό,τι πριν από τον κορωνοϊό”, υπογραμμίζοντας ότι “αυτό είναι αισχροκέρδεια”. Για αισχροκέρδεια μίλησε και σε σχέση με τα τεστ, που κυμαίνονται από 100 έως 300 ευρώ στα ιδιωτικά εργαστήρια, ρωτώντας την κυβέρνηση “γιατί δεν αξιοποιούνται πανεπιστημιακά εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL