Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΤΡΙΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 47 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ / ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ: 533 εκατ. δανεικά και αγύριστα;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΡΙΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 47 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ / ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ: 533 εκατ. δανεικά και αγύριστα;

Απαντήσεις στην εκκρεμότητα με τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (τα οποία έχει «αναλάβει» το ΚΙΝ.ΑΛΛ.) ζητούν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Στην ερώτηση υπενθυμίζεται ότι συστηματικά η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αρνούνται να απαντήσουν στις σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου.

Στην πρώτη ερώτηση απάντησε μόνο για τα δάνεια των ΜΜΕ, στη δεύτερη δεν απάντησε καν, στην τρίτη που συζητήθηκε στη Βουλή ο Κ. Τσιάρας είπε ότι δεν ρώτησε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δικογραφία για τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι ο υπουργός είχε επικαλεστεί “την απάντηση που είχε σταλεί στις 4.7.2018 από την αρμόδια υπηρεσία ως απάντηση σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχε υποβληθεί στις 26.6.2018. Στην ως άνω απάντηση, με ημερομηνία 4.7.2018, της Εισαγγελίας του Οικονομικού Εγκλήματος αναφέρεται ότι για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων σχηματίστηκε δικογραφία με βάση την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Η επιλογή του υπουργού να μην ζητήσει νέα ενημέρωση για το θέμα αυτό, αν και υποβλήθηκε και δεύτερη ερώτηση, προκαλεί ερωτηματικά. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση στην ερώτησή μας και η επίκληση ενός εγγράφου που συντάχθηκε 1,5 χρόνο πριν (!) δεν αποτελεί ούτε επαρκή ούτε προσήκουσα απάντηση. Το αντίθετο μάλιστα”.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι οι πρόσφατα δημοσιευμένοι ισολογισμοί του έτους 2018 της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δείχνουν πως ο συνολικός δανεισμός τους ανέρχεται σε 533 εκατομμύρια ευρώ και ότι αυτά τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού και είναι χρέος των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου να επιμείνουν στο ζήτημα της διερεύνησης της υπέρογκης δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Ρωτούν, λοιπόν, τον υπουργό:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υποθέσεις για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων;

2. Έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέτασή τους και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις;

3. Σε ποιες πρωτοβουλίες θα προβεί ώστε να υπάρξει ταχεία απονομή δικαιοσύνης σε αυτές τις υποθέσεις, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου που αποτελεί θεμελιώδες αίτημα της κοινωνίας;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL