Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ / Σιωπή του υπουργείου Υγείας για τις ακριβές ιδιωτικές ΜΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ / Σιωπή του υπουργείου Υγείας για τις ακριβές ιδιωτικές ΜΕΘ

Επάρκεια υλικών διαπιστώνει ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, την ώρα που στο νοσοκομείο Χαλκίδας ο ΕΟΔΥ συστήνει στους εργαζόμενους να φτιάχνουν χειροποίητες μάσκες! «Η κρίση του κορωνοϊού μάς βρήκε με επάρκεια στο σύστημα Υγείας», υποστήριξε χθες στη Βουλή και πρόσθεσε ότι «υπάρχει επάρκεια υλικού, αλλά κάνουμε ορθολογική διαχείριση»...

Ακόμη ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι έχουν γίνει 3.285 προσλήψεις επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών από τις λίστες που υπήρχαν στο υπουργείο Υγείας, ενώ προανήγγειλε ότι πλέον θα κάνει τεστ και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, που μπορεί να διεξάγει μέχρι και 7.500 διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδρέας Πουλάς έκανε λόγο για «μπάχαλο» στον ΕΟΔΥ και ειδικά στο τηλεφωνικό κέντρο του, ενώ ζήτησε μέτρα για να αντιμετωπιστεί «το φαινόμενο της αισχροκέρδειας» στα διαγνωστικά τεστ, που κοστίζουν από 180 ευρώ μέχρι 350 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Αναφέρθηκε στον διπλασιασμό της τιμής κλίνης στις ΜΕΘ (από 800 σε 1.600 ευρώ) τονίζοντας: «Αυτό το ποσό είναι εξωπραγματικό. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή, ιδιώτες εκμεταλλεύονται την κατάσταση και από 800 ευρώ ζητάνε 1.600 ευρώ, ενώ έχετε περάσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία έλεγε ότι όλοι θα πρέπει να μπούνε μέσα στο πλαίσιο του κράτους; Είναι λιγάκι τρελό. Είναι απαράδεκτο αυτό το πράγμα που συμβαίνει. Θα πρέπει να το ξαναδείτε».

Ο Β. Κοντοζαμάνης συστηματικά απέφυγε να εξηγήσει γιατί διπλασίασε την τιμή για τις κλίνες ΜΕΘ, ενώ για τα 30 εκατ. ευρώ που δίνονται σε ιδιώτες για τα διαγνωστικά τεστ είπε ότι θα δίνονται με βάση το τιμολόγιο του ΕΟΠΥΥ και όχι όσα ισχύουν στην αγορά. Επίσης υπερασπίστηκε το «μπάχαλο» στον ΕΟΔΥ λέγοντας: «Λυπάμαι για την αναφορά σας σε ό,τι αφορά τον ΕΟΔΥ και όπως τον χαρακτηρίσατε. Ο ΕΟΔΥ είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Υπερβάλλει εαυτόν. Και τα αποτελέσματα τα οποία έχει πετύχει είναι εντυπωσιακά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL