Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Τάσος Πετρόπουλος: Δεν είναι εξασφαλισμένη η επαναπασχόληση με αυτές τις διατάξεις (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τάσος Πετρόπουλος: Δεν είναι εξασφαλισμένη η επαναπασχόληση με αυτές τις διατάξεις (Ηχητικό)

Γιατί κάποιοι θα εξαιρεθούν του δικαιώματος στην εργασία έναντι άλλων, γιατί δεν θα πάρουν την ενίσχυση όσοι εξαναγκαστούν σε μερική ή εκ περιτροπής εργασία; Έχουν στο μυαλό τους μόνο να «κόψουν» βυθίζοντας την οικονομία, δεν θέλουν να αντιληφθούν την ανάγκη διάσωσης της πατρίδας, τόνισε ο εργατολόγος Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/783589270&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης «καρφώνει» τον Κ. Μητσοτάκη, που κατά τα άλλα συνυπογράφει κείμενο Ευρωπαίων ηγετών για έκδοση ευρωομολόγου, αποκαλύπτοντας τις πολιτικές επιλογές του, σχολίασε ο κ. Πετρόπουλος, γαιτί δεν μπορεί να υπάρξει οικονομία χωρίς ανθρώπους και αυτό δεν το σκέφτονται στην σημερινή κυβέρνηση.

Σωστά οι ηγέτες της ΕΕ ζητούν προστασία της εργασίας, αλλά στην Ελλάδα στην πρόσφατη ΠΝΠ μαρτυρείται αδιαφορία της κυβέρνησης για την εργασία, κάθε εργοδότης κάνει ό,τι θέλει. Αντί να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις με οργανωμένο σχέδιο, αφήνουν την τύχη της εργασίας στους εργοδότες, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να τα έχουν χαμένα, πολλές να είναι κλειστές, όλος ο παραγωγικός ιστός της χώρας έχει αφεθεί χωρίς καμία κυβερνητική πρωτοβουλία οργάνωσης.

Δεν είναι ασφαλής η επαναπασχόληση των εργαζόμενων μετά την επιδημία με αυτές τις διατάξεις, συνέχισε, αναρωτώμενος «γιατί κάποιοι θα εξαιρεθούν του δικαιώματος στην εργασία έναντι άλλων που θα παραμείνουν;». Δημιουργεί ανασφάλεια και στους εργοδότες αυτή η χαοτική ρύθμιση. Και δεν θα πάρουν την ενίσχυση ούτε αυτοί που θα αναγκαστούν σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, είναι πλήρης εμπαιγμός.

Το μυαλό τους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να «κόψουν» για να σώσουν το σύστημα, αλλά δεν σώζεται έτσι, το 2010-2014 οι διαρκείς μειώσεις σε μισθούς συντάξεις έφεραν διαρκή μείωση ΑΕΠ. Αν απομειωθεί το εργατικό δυναμικό, δεν μπορεί να επανεκκινήσει η οικονομία.

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να αντιληφθούν την ανάγκη διάσωσης της πατρίδας, θα καταστραφούν ακόμη και αυτοί σε καλή οικονομική κατάσταση, δεν τους νοιάζει τίποτα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πώς θα τα βγάλει πέρα ο λαός με κυβέρνηση που εμπαίζει τους ανθρώπους; Τι πίστη να έχει στην προσπάθεια; Γι` αυτό, μένουμε σπίτι, αλλά σκεφτόμαστε, πώς θα αλλάξουμε στόχους, να αλλάξουμε την κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL