Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΟΣ / Πανικός Βρούτση για τις 41.000 απολύσεις, αλλά δεν παίρνει μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΟΣ / Πανικός Βρούτση για τις 41.000 απολύσεις, αλλά δεν παίρνει μέτρα

Δεν μπόρεσε ο Γιάννης Βρούτσης να κρύψει στη Βουλή τον πανικό του από τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και τις δεκάδες χιλιάδες μετατροπές των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής. Μίλησε για κατάρρευση της οικονομίας και απηύθυνε νέα έκκληση στους επιχειρηματίες, αλλά συνειδητά απέφυγε να πάρει μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι στην "Εργάνη" έχουν καταγραφεί μόνο τον Μάρτιο (μήνα που δεν έχει τελειώσει...) 41.000 απολύσεις και παραδέχθηκε ότι «πέρυσι ήταν θετικός» (δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ). Η κατάσταση έχει ξεπεράσει και τα Μνημόνια, καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό, «όλα τα χρόνια ήταν θετικά, ακόμα και την περίοδο των Μνημονίων ο Μάρτιος είχε πάντα θετικό ισοζύγιο».

«Η χώρα μας γονατίζει οικονομικά»

«Το χθεσινό δείχνει ότι υπάρχει ένας πανικός ότι οι εργοδότες, οι επιχειρήσεις προχωρούν σε απολύσεις, τις οποίες εγώ θεωρώ άδικες, αδικαιολόγητες. Δεν έπρεπε να υπάρξει πανικός, διότι αυτή η κρίση είναι προσωρινού χαρακτήρα, ούτε λουκέτο μπαίνει στις επιχειρήσεις. Ένα διοικητικό μέτρο αναστολής της λειτουργίας τους είναι» είπε και έκανε νέα έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο λέγοντας ότι «δεν είναι ούτε ηθικά σωστές ούτε οικονομικά σωστές ούτε κοινωνικά σωστές». «Η χώρα μας γονατίζει οικονομικά, όπως και η παγκόσμια οικονομία, όλες οι χώρες» ομολόγησε ο Γ. Βρούτσης...

Δεν αρκούν τα ευχολόγια

Δεν αρκούν τα ευχολόγια, χρειάζονται τολμηρά μέτρα σε Υγεία, εργασία και οικονομία, τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Θα ήταν τραγική αμέλεια, ασυγχώρητη αν σε αυτή την κρίσιμη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας επικρατήσει μία λογική ευχολογίων, συστάσεων, εκκλήσεων και κατά τ' άλλα μη παρέμβασης στην αγορά, η οποία θα αυτορρυθμιστεί» προειδοποίησε και πρόσθεσε εμφατικά:

«Δεν μπαίνει θέμα εκκλήσεων προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, πρέπει να υπάρχει παρέμβαση, έλεγχος, και πρέπει να επιβληθεί τιμή για το διαγνωστικό τεστ του κορωνοϊού στα ιδιωτικά κέντρα». «Πρέπει να υπάρχει απαγόρευση απολύσεων» είπε θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση προ μηνών κατήργησε τον λόγο για την αιτιολόγηση των απολύσεων. Ακόμη ζήτησε παρέμβαση στο θέμα της μετατροπής των συμβάσεων εργασίας, όπως και τους συμψηφισμούς που γίνονται σε σχέση με τις άδειες.

Σπέκουλα Λοβέρδου

Το κλίμα πολιτικής ενότητας πήγε να δυναμιτίσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αποκάλεσε «ιδεοληπτικό» τον πρ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Δουζίνα. «Δεν μπορεί να λέει ότι η λύση στο πρόβλημα είναι ο σοσιαλισμός. Τα απλοποιεί πολύ και επιτρέπει και τη διακωμώδηση» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Αντί να λέμε ανοησίες, είναι προτιμότερο να τηρούμε τους κανόνες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε (χωρίς να τον ονομάσει) στον Δημήτρη Παπαδημούλη λέγοντας ότι ερχόμενος από τις Βρυξέλλες έπρεπε να μπει 14 μέρες σε καραντίνα.

ΚΚΕ: Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους

«Κρατική και όχι ατομική ευθύνη είναι η ενίσχυση του συστήματος Υγείας και η δημόσια καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, που σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί για την καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους.

Διαβάστε επίσης:

Τσουνάμι οι απολύσεις τον Μάρτιο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL