Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
ΝΕΟ ΣΟΟΥ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ AΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ / "Επαρκή" τα 400 ευρώ γιατί "μένουμε σπίτι"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΝΕΟ ΣΟΟΥ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ AΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ / "Επαρκή" τα 400 ευρώ γιατί "μένουμε σπίτι"

Την πιο ανάλγητη εκδοχή του ίδιου του εαυτού ξεπέρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς θεώρησε (μιλώντας στο Μega) «επαρκές» ένα επίδομα 400 ευρώ προς τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, λέγοντας κυνικά και απερίσκεπτα ότι «από τη στιγμή που όλοι μένουμε στο σπίτι μας, τα έξοδα θα είναι σίγουρα πολύ λιγότερα»! Στη δημοσιογραφική δε διαπίστωση ότι το ποσό αυτό «είναι πολύ πιο κάτω από τα λεφτά που έπαιρναν οι εργαζόμενοι, που πολλοί από αυτούς έχουν και παιδιά», ο υπουργός Ανάπτυξης αρκέστηκε (πριν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων) να υποσχεθεί αόριστα «και άλλα ευεργετικά μέτρα που θα βελτιώσουν το εισόδημά τους και θα αναστείλουν σε μεγάλο βαθμό τις υποχρεώσεις τους». Ταυτόχρονα, ωστόσο, αναίρεσε τις -έστω θολές- δεσμεύσεις του δηλώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε φειδωλοί με τα μέτρα για να μην μείνουμε από καύσιμα αν η κρίση κρατήσει παραπάνω»!

Στον αντίποδα δε των δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών περί «θωράκισης» της χώρας απέναντι στην υγειονομική απειλή είπε ότι «ζούμε κάτι τελείως πρωτοφανές, έξω από κάθε σχεδιασμό και κάθε υπολογισμό που θα μπορούσε να έχει μια κυβέρνηση. Αλλάζουν τα δεδομένα μέρα με τη μέρα»...

Αντίδραση Ραγκούση

“Είναι κυβερνητική θέση και όχι απλώς δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη πως τα 400 ευρώ είναι αρκετά για όσους εργαζόμενους μένουν σπίτι υποχρεωτικά” τόνισε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Φιλεργατικό προσωπείο

Λίγες ώρες αργότερα, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο Άδ. Γεωργιάδης επιχείρησε να παρουσιαστεί με φιλεργατικό “προσωπείο” σημειώνοντας με στόμφο ότι «ξεκαθαρίζω ότι όλα τα μέτρα που θα ανακοινώσουμε συνδέονται με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Τα μέτρα δεν ισχύουν για επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε απολύσεις. Η πρώτη αίρεση είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας». Όρισε δε -με όψιμη ευαισθησία- τον γενικόλογο στόχο «να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο να περάσει απέναντι». Παράλληλα, πριν μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποίησε την καθιερωμένη «τηλεοπτική» στάση σε σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι για να ευχαριστήσει -φορώντας για πρώτη φορά μάσκα- «τους εργαζόμενους που έχουν καταβάλει προσπάθεια σε επίπεδο ηρωισμού και έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους» ενόψει της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ.

Τον Ιανουάριο αρκούσαν 200 ευρώ...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο παρελθόν έχει κατεβάσει περαιτέρω τον πήχη της επιβίωσης. Στις αρχές του έτους (4 Ιανουαρίου) είχε επικαλεστεί μια «μελέτη» -χωρίς να κατονομάσει την προέλευσή της- για να στηρίξει τη θέση ότι «αν έχει κάποιος 200 ευρώ τον μήνα εισόδημα, μπορεί να επιβιώνει». Με την ιδιότητα δε του υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά είχε δώσει ξεκάθαρα στίγματα πρωτοφανούς ωμότητας, καθώς ζητούσε επιτακτικά να μην του... παίρνει ο Τόμσεν τη δόξα των απολύσεων, ενώ δεν δίστασε να ισχυριστεί πως «ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν ο ασθενής βρίσκεται στα τελικά στάδια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL