Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Ιγνάτιος: "Μένω στο σπίτι, άγια πράξη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιγνάτιος: "Μένω στο σπίτι, άγια πράξη"

Μέτρα περιορισμού των εκκλησιαστικού χαρακτήρα συναθροίσεων λόγω του κορωνοϊού παίρνουν μητροπολίτες μετά την κατακραυγή και τις παραινέσεις ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού. Με εγκυκλίους τους προς τους πιστούς πολλοί μητροπολίτες τούς ζητούν να παραμένουν στα σπίτια τους, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, πολλές μητροπόλεις ανέστειλαν το σύνολο των μη καθαρά εκκλησιαστικών τους δραστηριοτήτων, αν και οι μητροπολίτες επιμένουν στον ισχυρισμό ότι δεν μπορούν να μεταδοθούν ασθένειες μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών ζήτησε από τους πιστούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες «να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους στο απολύτως ελάχιστο και αναγκαίο». Να παραμείνουν στο σπίτι και να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ή να επισκεφθούν τους ναούς σε ώρες με χαμηλή προσέλευση κάλεσε τους πιστούς που ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες η Μητρόπολη Λαρίσης σημειώνοντας πως «η προσευχή δεν είναι ζήτημα τόπου, αλλά τρόπου και ψυχικής κατάστασης».

«Για εμάς σήμερα μια φράση κυριαρχεί: ‘Μένω στο σπίτι, άγια πράξη’» σημείωσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. «Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μη εναγκαλίζωνται άλλους και να μη εξέρχωνται από τας οικίας των εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Ως εκ τούτου δε και να μη εκκλησιάζωνται» ζήτησε ο μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL