Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
"Γαλάζια" κάλυψη στους παραστρατιωτικούς με ευθεία επίθεση στην "Αυγή"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζια" κάλυψη στους παραστρατιωτικούς με ευθεία επίθεση στην "Αυγή"

Κάλυψη στις ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν πάρει τον νόμο στα χέρια τους σε Έβρο και νησιά προσέφερε ο Σπήλιος Λιβανός. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. επιτέθηκε στην «Αυγή» για το χθεσινό της πρωτοσέλιδο, με το οποίο καταγγέλθηκε η κυβερνητική κάλυψη στα τάγματα εφόδου υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εμμένει σε έναν διχαστικό διάλογο». «Ερχόσαστε εδώ και τους καλύπτετε αντί να τους αποδοκιμάσετε» τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επικρίνοντας τους ισχυρισμούς του Σπ. Λιβανού ότι η «Αυγή» πρόσβαλε τους εθνοφύλακες.

«Δεν ντρέπεστε να αποκαλείτε τους εθνοφύλακές μας που δρουν υπό τις οδηγίες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τάγματα εφόδου;» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Σπ. Λιβανός κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγεί την κοινωνία «σε πόλωση» σε ένα ζήτημα όπου «η ομοψυχία και η εθνική ενότητα είναι απαραίτητες». Ο Σπ. Λιβανός ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνοντας «την ανάγκη φιλοτιμία» κι ότι οι πραγματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνονται από στελέχη που επικρίνουν τις κινήσεις της κυβέρνησης.

«Fake news» για σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Χ.Α.

Ο Σπ. Λιβανός μίλησε για «ακραία πλευρά» του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ενέταξε τη Νεολαία του κόμματος, αλλά και στελέχη του όπως ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Γιώργος Βαρεμένος και ο Σωκράτης Φάμελλος. Ο Σπ. Λιβανός κατέφυγε και στον γνωστό ισχυρισμό για κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας ότι «ήσασταν εσείς, οι βουλευτές και οι βουλευτίνες σας, που κάνανε βόλτες με τους πραγματικούς θιασώτες των ταγμάτων εφόδου ανά την επικράτεια, ενισχύοντάς τους πολιτικά, παρέα με τον κ. Καμμένο, τον φίλο σας».

Διχαστικός λόγος, αντί για εθνική ομοψυχία

Με το εξώφυλλο της «Αυγής» στο χέρι, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου κατηγόρησε τον Σπ. Λιβανό ότι επέλεξε «έναν απόλυτα διχαστικό και εξυβριστικό λόγο» απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που ο Αλ. Τσίπρας μιλά συνεχώς για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης τις τελευταίες μέρες. «Λυπάμαι αν είναι αυτή η αίσθηση της εθνικής συνεννόησης και ομοψυχίας» σχολίασε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου θυμίζοντας τις δημόσιες παρεμβάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι η «Αυγή» δεν αναφέρθηκε στον στρατό και τα σώματα ασφαλείας που φυλάσσουν τα σύνορα, αλλά στους παρακρατικούς, «οι οποίοι αυτήν τη στιγμή κυκλοφορούν και τρομοκρατούν και στα νησιά, δέρνουν μη κυβερνητικές οργανώσεις, κάνουν φασαρία».

Η «πηγή» της «διαρροής» για τα ξερονήσια

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα ζήτημα που ανέδειξε το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», του σχεδιασμού για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ξερονήσια. «Όταν λέει η 'Αυγή' ότι υπάρχει αυτήν τη στιγμή η φήμη για ξερονήσια, που υπάρχει ιστορική και πολιτική μνήμη σε αυτήν τη χώρα τι σημαίνουν ξερονήσια, αυτό δεν βγήκε τυχαία» παρατήρησε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η συγκεκριμένη πληροφορία προέκυψε μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αυτοδιοικητικούς των νησιών «υιοθετώντας μάλιστα ακραίες φωνές, όπως του κ. Μουτζούρη».

Χωρίς απάντηση για τη μετεγκατάσταση προσφύγων

Τόσο η Μ. Ξενογιαννακοπούλου όσο και ο Παύλος Πολάκης έθεσαν το ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων στις άλλες χώρες της Ε.Ε., ζήτημα που ο Σπ. Λιβανός απέφυγε να θίξει. Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε την αποκάλυψη της επιτρόπου Εσωτερικών της Ε.Ε. Ίλβα Γιόχανσον ότι δεν έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση μετεγκατάσταση προσφύγων στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ο Π. Πολάκης μετέφερε την καταγγελία του Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή, ότι οι επισκέψεις κορυφαίων αξιωματούχων στον Έβρο πραγματοποιήθηκαν μόνο υπό τον όρο να μην ζητηθεί η μετεγκατάσταση των προσφύγων από τον Κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, όταν ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στην καταγγελία του Ευ. Αντώναρου, διακόπηκε από τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο Θανάση Μπούρα και δεν του επιτράπηκε να συνεχίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL