Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Εχθρός είναι ο πόλεμος, όχι οι πρόσφυγες"

Σε συγκέντρωση - πορεία υπέρ προσφύγων και μεταναστών καλούν απόψε στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και στις 6 μ.μ. στην Καμάρα οργανώσεις από τον αριστερό και αναρχικό χώρο. Την Κυριακή παίρνουν τη σκυτάλη οι αντιφασίστες και αντιρατσιστικές οργανώσεις της Λέσβου

Οι εικόνες με ντόπιους στον Έβρο να κρατάνε ρόπαλα και να τα κραδαίνουν απειλητικά προς τους πρόσφυγες, το συμβάν με τη γυναίκα στη Λέσβο που έβριζε χυδαία εγκυμονούσα πρόσφυγα, η φωτιά σε αποθήκη αλληλεγγύης για πρόσφυγες στη Χίο και τόσα ακόμη κρούσματα ρατσισμού και δείγματα ραγδαίου εκφασισμού της κοινωνίας υπογράμμιζαν την ανάγκη για μια δυναμική αντίδραση από τον χώρο των κινημάτων. Όπερ και εγένετο.

Με κεντρικό αίτημα την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από και προς την Ελλάδα και τις χώρες της Ε.Ε., οργανώσεις από τον αριστερό και τον αναρχικό χώρο διοργανώνουν απόψε μεγάλη κινητοποίηση, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια. Ο στόχος είναι να στηθεί οδόφραγμα αλληλεγγύης “υπέρ των προσφύγων και μεταναστών κόντρα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, στην Ε.Ε., στον ρατσισμό, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο”.

Αλλά και “απέναντι σε όλους αυτούς που κρατάνε άοπλους, αβοήθητους και εγκλωβισμένους ανάμεσα σε αντίπαλους στρατούς, μπροστά από φράχτες και μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν από τα βάσανα και τις κακουχίες και αναζητούν ελάχιστη ελπίδα για να ζήσουν”.

Στην κινητοποίηση καλούν η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, η Αναμέτρηση - Ομάδα Κομμουνιστών-στριών, η ΔΕΑ, η Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, η Ροσινάντε και η Αριστερή Ανασύνθεση.

“Υψώνουμε ασπίδα προστασίας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και βάζουμε μπλόκο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκφασισμού της κοινωνίας που επιβάλλεται από τους ισχυρούς προς άγραν εξιλαστήριων θυμάτων” αναφέρουν στο κάλεσμα, το οποίο δεν απευθύνεται μόνο στους Έλληνες.

“Έλληνες και ξένοι, εργαζόμενοι και νεολαίοι, μπορούμε να ζήσουμε μαζί και να παλέψουμε μαζί ενάντια στην εκμετάλλευση, στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Να βγούμε μαζί στον δρόμο και να σημάνουμε αντιφασιστικό συναγερμό απέναντι στα πογκρόμ και στη ρατσιστική βία, στα νησιά, στον Έβρο και σε ολόκληρη τη χώρα” σημειώνουν.

Για τη διαδήλωση είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους στο Facebook μέχρι χθες περίπου 3.500 άτομα. Κάλεσμα για κινητοποίηση υπέρ των προσφύγων υπάρχει σήμερα και για τη Θεσσαλονίκη, στις 6 το απόγευμα. Με κεντρικό σύνθημα “Εχθρός ο πόλεμος/φασισμός, όχι οι πρόσφυγες”. Για το Σάββατο 7 του μήνα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική κινητοποίηση και στη Λέσβο, όπου δεκάδες μέλη του αντιφασιστικού κινήματος επιχειρούν σταθερά, ακόμη και τις δυσκολότερες των ημερών, να δημιουργήσουν ανάχωμα απέναντι στην καλπάζουσα Ακροδεξιά.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις