Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εθνικιστικός παροξυσμός στο Διαδίκτυο

Η χαρά των "ελληνόψυχων" - Αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνόρων καλούσαν σε επιστράτευση και σε υπεράσπιση των συνόρων από τους "λαθροπίθηκους". Αντίδραση - όαση από φαντάρους στην Κομοτηνή, οι οποίοι κατήγγειλαν τις επιχειρήσεις σε βάρος των προσφύγων

Μάχη εντυπώσεων δόθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό τη δημιουργία πολεμικού κλίματος στον Έβρο.

Με περηφάνια, τοπική δημοσιογράφος έκανε γνωστό ότι Έλληνες εθνοφύλακες, κυνηγοί, ψαράδες, αγρότες με τα τρακτέρ τους, ένοπλοι όλοι, βρίσκονται στο πλευρό του στρατού και της αστυνομίας στο Δέλτα του Έβρου "για να υπερασπιστούν τα σύνορά μας." Η ανάρτηση έγινε viral. Κυρίως από κόσμο που έχει φωτογραφία προφίλ τη σημαία της Ελλάδας με σλόγκαν "άι σταντ γουιθ γκρις". Που ανεβάζει αντίστοιχης αισθητικής και ορθογραφίας memes, με μαχητές και μαχήτριες από παιχνίδια σε ίντερνετ καφέ, που γράφουν "Έλληνα, σήκω πάνω (space) δεν έχεις βοήθεια από κανένα - Σου παίρνουν το χώμα σου". Και βέβαια κοινοποιεί ειδήσεις με δήθεν καλέσματα για επιστράτευση.

"Ξυπνούν οι Ελληνες", μας προειδοποιεί η σελίδα Μέγας Αλέξανδρος - Alexander the Great, μία από τις πολλές δημοφιλείς στα βόρεια, επικροτώντας ηρωικές ενέργειες σε όλη την επικράτεια, όπως την πυρπόληση της αποθήκης με είδη αλληλεγγύης για πρόσφυγες στη Χίο. Η σελίδα στοχοποιεί παράλληλα δημοσιογράφους, αριστερούς, αναρχικούς, μέλη της ΜΚΟ, όποιον δεν μιλά ελληνικά κι όποιον υπερασπίζεται αυτόν που δεν μιλά ελληνικά. Μεταξύ άλλων προτείνει τη μεταφορά προσφύγων στη νήσο Γυάρο, η οποία έχει έκταση 17.500 στρέμματα, μηδέν κατοίκους και σπουδαίο παρελθόν στην εξορία.

"Δεν με νοιάζει καθόλου ποιος θα μου κάνει unfollow. Η χώρα δέχεται επίθεση από την Τουρκία", αναφέρει το πιο δημοφιλές ποστ με hashtag Έβρος στο Twitter. Να σκάσουμε όσοι δεν είμαστε από χωριό, μας ζητάει το δεύτερο πιο δημοφιλές tweet με το ίδιο hashtag και το τρίτο μας καλεί να μην το κουράζουμε πολύ: "Η με τον Τούρκο ή με τη χώρα".

Κατά τ' άλλα, ο όρος λαθρομετανάστες, είναι κι επίσημα ο όρος που χρησιμοποιούν τα ενημερωτικά σάιτ του Έβρου για τους πρόσφυγες. Την ονομασία "λαθροπίθηκοι" προτιμά ο στρατός, όπως μας ενημέρωσαν φαντάρια από την Κομοτηνή, που μέσα στον ζόφο έβγαλαν μια ανακοίνωση - καταγγελία όαση: "Δουλειά μας δεν είναι να πνίγουμε πρόσφυγες και μετανάστες", αναφέρουν και διερωτώνται μεταξύ άλλων: “Οι μετανάστες θέλουν να φύγουν για τις διάφορες χώρες προορισμού τους. Η ελληνική πολιτεία γιατί διαλέγει να τους εγκλωβίζει και να κάνει τον δεσμώτη; Γιατί πρώτα δημιουργεί πρόβλημα εγκλωβισμού και μετά τους αντιμετωπίζει σαν δύναμη εισβολής;".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις