Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
Ο Δ. Κουτσούμπας καταγγέλλει / Ο Δ. Κουτσούμπας καταγγέλλει: Σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Δ. Κουτσούμπας καταγγέλλει / Ο Δ. Κουτσούμπας καταγγέλλει: Σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης

«Έχουμε να αντιπαλέψουμε το σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης» σημείωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι «να εφαρμόσει τον Νόμο Κατρούγκαλου και όχι να τον καταργήσει». Ο Δ. Κουτσούμπας παρατήρησε ότι οι προβλέψεις του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα έχουν ως αποτέλεσμα εξαιρετικά χαμηλές συντάξεις, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να οδηγήσει τους νέους εργαζόμενους και τα αποθεματικά των ταμείων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες «που σαν τα κοράκια καραδοκούν από πάνω τους».

«Τι σύνταξη και τι παροχές θα έχουν οι εργαζόμενοι που είδαν σε μια νύχτα το 2012 τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ και στα 511 οι πιο νέοι; Τι σύνταξη θα έχουν οι εργαζόμενοι που όλα αυτά τα χρόνια αμείβονται με μισθό από 250 έως 400 ευρώ με τετράωρη και εξάωρη εργασία;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας, εκτιμώντας ότι η σημερινή κατάσταση της αγοράς εργασίας, με τα μεγάλα διαστήματα ανεργίας και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, καθώς και οι πολύ χαμηλοί μισθοί θα οδηγήσουν σε εξαιρετικά χαμηλές συντάξεις.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην πρόθεση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης βασισμένη στο μοντέλο της κυβέρνησης Πινοσέτ που υιοθετήθηκε από ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και Ε.Ε. και προειδοποίησε για τους κινδύνους από επενδύσεις των πόρων της επικουρικής ασφάλισης σε χρηματιστηριακά προϊόντα μεγάλου ρίσκου την ώρα που η μεταφορά πόρων εκτός του δημόσιου συστήματος θα θέσει σε κίνδυνο και τις επικουρικές συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων. Ο Δ. Κουτσούμπας επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν τον δρόμο για το μοντέλο Πινοσέτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL