Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Σε "καραντίνα" το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε "καραντίνα" το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Στις «κόκκινες ζώνες» για τον κορωνοϊό μπήκε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, αφού η 38χρονη γυναίκα, στην οποία ανιχνεύτηκε ο ιός και είναι το πρώτο κρούσμα στη Ελλάδα, το βράδυ της Δευτέρας και λίγες ώρες πριν παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας παρακολούθησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ήρθε σε επαφή με αρκετά άτομα

Η 38χρονη, που ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Κ. Ζέρβα, είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης. Ταξίδεψε στο Μιλάνο για να παρακολουθήσει την εβδομάδα μόδας και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη στις 8 το βράδυ της Κυριακής με την πτήση της Ryanair που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Από το αεροδρόμιο μέχρι το ΑΧΕΠΑ

Μάλιστα, κοινοποίησε στο Facebook από το αεροδρόμιο του Μιλάνο και ένα ρεπορτάζ με τον τίτλο «Ο κορωνοϊός 'χτύπησε' και την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο» με σχόλιο από την ίδια «επιτέλους στο αεροδρόμιο» που έδειχνε την ανακούφισή της που επιστρέφει σώα και αβλαβής πίσω στη Θεσσαλονίκη. Φίλοι και φίλες της εύχονταν «καλή επιστροφή» και τίποτε δεν προμήνυε τη χθεσινή εξέλιξη. Την Τρίτη η 38χρονη ανέβασε πυρετό και με δεδομένο ότι ήταν σε πόλη της Ιταλίας που είχε κρούσματα κορωνοϊού, πήγε αρχικά σε ένα άλλο νοσοκομείο, από όπου και την παρέπεμψαν στο ΑΧΕΠΑ. Μπήκε σε καραντίνα ως ακόμη ένα ύποπτο κρούσμα, αλλά χθες πληροφορήθηκε ότι είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Άμεσα ενημερώθηκαν τα μέλη της οικογένειάς της για την κατάσταση, για το τι θα πρέπει να κάνουν και φυσικά για να εξεταστούν. Επίσης, η αεροπορική εταιρεία αναμένεται να καλέσει τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης να πράξουν το ίδιο.

Όπως είναι φυσικό, στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν έμαθαν ότι η υποψήφια δημοτική σύμβουλος είναι το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, επικράτησε έντονος προβληματισμός, ενώ μέχρι νωρίς χθες το βράδυ ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας για το θέμα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου που εκδόθηκε στα ενδιάμεσα της σύσκεψης, "ο δήμαρχος βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια καθώς και με τον επικεφαλής του ΕΟΔΔΥ Π. Αρκουμανέα" αμέσως μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού Covid-19 στη Θεσσαλονίκη.

Κατάληψη σχολείου για τον... κορωνοϊό

Φοβούνται τη μετάδοση από τους συμμαθητές τους που πρόσφατα ταξίδεψαν στην Ιταλία

Μετά τις εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία και τις πορείες ενάντια στους πρόσφυγες από μερίδα μαθητών στην πόλη των Γιαννιτσών, τώρα έχουμε και την πρώτη κατάληψη σχολείου για τον κορωνοϊό...

Χθες στο 1ο Λύκειο Γιαννιτσών δεν έγιναν τα μαθήματα της ημέρας, αφού οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου κατέλαβαν το σχολείο, υποστηρίζοντας ότι φοβούνται τη μετάδοση Covid19 από τους μαθητές της Γ' Λυκείου, μετά την πρόσφατη επιστροφή τους από την Ιταλία, όπου πήγαν τη λεγόμενη πενθήμερη σχολική εκδρομή. Παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε κάποιο ύποπτο κρούσμα ανάμεσα στα παιδιά και τους καθηγητές, οι μαθητές των δύο μικρότερων τάξεων του Λυκείου δεν πείστηκαν ότι δεν κινδυνεύει η υγεία τους και επέμεναν στο αίτημά τους οι μαθητές της Γ' Λυκείου να παραμείνουν στα σπίτια τους... Σύμφωνα με πληροφορίες το σχολείο θα επισκεφθεί σήμερα ένας γιατρός για να ενημερώσει τους μαθητές σχετικά με τον κορωνοϊό, ενώ ο διευθυντής του σχολείου εκτιμά ότι δεν θα συνεχιστεί η «αρρωστοφοβική» αυτή κατάληψη.

Αλλά και στην Ξάνθη τέσσερις καθηγήτριες και τέσσερις μαθητές από γυμνάσιο της Σταυρούπουλης, που επέστρεψαν το προηγούμενο Σάββατο από την Ιταλία, μετά τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα του «Εράσμους» τέθηκαν σε οικειοθελή κατ' οίκον περιορισμό. Και οι οκτώ μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα της ασθένειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL