Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Θ.Δρίτσας: Η «τελετή έναρξης εργασιών» της επέκτασης του Σταθμού Κρουαζιέρας του ΟΛΠ δεν είναι νόμιμη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Δρίτσας: Η «τελετή έναρξης εργασιών» της επέκτασης του Σταθμού Κρουαζιέρας του ΟΛΠ δεν είναι νόμιμη

«H Σύμβαση Παραχώρησης επιβάλλει ρητά στην ΟΛΠ Α.Ε πλήρη αδειοδότηση κάθε έργου στο λιμάνι του Πειραιά», τονίζει ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας με επιστολή του προς την ΟΛΠ Α.Ε προσθετοντας ότι «το έργο της επέκτασης του Σταθμού Κρουαζιέρας δεν έχει πάρει όλες τις προβλεπόμενες άδειες».

Παράλληλα, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «η αυριανή "τελετή έναρξης εργασιών" δεν είναι νόμιμη».

«Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που επαγγέλλεται την "πάταξη της ανομίας" θα την νομιμοποιήσει αύριο με την παρουσία του;», αναρωτιέται ο ίδιος υπογραμμίζοντας αναφορικά με την πρόσκληση που του απηύθυνε η ΟΛΠ ΑΕ να παραστεί στην τελετή έναρξης εργασιών για την επέκταση του Σταθμού Κρουαζιέρας ότι δε θ αναταποκριθεί.

Αναλυτικά η επιστολή προς την ΟΛΠ Α.Ε:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, 
Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε, να παραστώ στη τελετή έναρξης εργασιών για την επέκταση του Σταθμού Κρουαζιέρας, αύριο Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Σύμβαση παραχώρησης όμως, την οποία υπέγραψα αρμοδίως ως Υπουργός και επικυρώθηκε νομοθετικά το 2016, ρητά προβλέπει ότι κανένα έργο στο πλαίσιο της παραχώρησης δεν εκτελείται, εάν προηγουμένως δεν έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, με σκοπό την εξασφάλιση κανόνων δημοσίου συμφέροντος.

Η ΟΛΠ Α.Ε προχωρά στην εκτέλεση του έργου χωρίς να έχει εξασφαλίσει νομίμως το σύνολο των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, παραβιάζοντας έτσι τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη Σύμβαση παραχώρησης που έχει συνυπογράψει.

Σας ενημερώνω για τούτο, ότι ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ειδικά ως βουλευτής Πειραιά, αλλά και με την προηγούμενη ιδιότητά μου ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επιλέγω  να μην ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας, γιατί δεν προτίθεμαι να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την ακύρωση στη πράξη  της Σύμβασης Παραχώρησης, και των δικλείδων ασφαλείας που περιλαμβάνει  για την τήρηση κανόνων δημοσίου συμφέροντος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL