Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Την Αθήνα δείχνει η Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Αθήνα δείχνει η Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα

Βρυξέλλες. Γ. Δαράτος

Την πρωτοφανή ανικανότητα της κυβέρνησης να συντάξει και να υποβάλει στην Κομισιόν τα τροποποιημένα προγράμματα του ΕΣΠΑ για να αντλήσει τους απαιτούμενους πόρους του 1 δισ. 400 εκατ. ευρώ ώστε να ξαναρχίσουν οι εργασίες στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας υπογράμμισε η Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, επίτροπος Γιοχάνες Χαν, άφησε να εννοηθεί ότι δεν ευθύνεται η Επιτροπή για τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των έργων, αλλά η Αθήνα, καθώς και ότι αναμένει τον σχετικό κατάλογο από την κυβέρνηση εντός των επόμενων ημερών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, είχε διαβεβαιώσει ότι τα αναγκαία έγγραφα είχαν σταλεί εδώ και καιρό στις Βρυξέλλες, αλλά, όπως είπε ο επίτροπος Γ. Χαν, ενώ όλα είναι έτοιμα, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλει το συγκεκριμένο αίτημά της για την τροποποίηση των προγραμμάτων ώστε να εγκριθεί η άντληση των πόρων του 1,4 δισ. ευρώ που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων. Το ποσό είναι διαθέσιμο, αλλά το ζητούμενο είναι από πού και με ποιους τρόπους θα αντληθούν αυτά τα κονδύλια.

Ο Γ. Χαν είπε ότι περιμένει μέσα στις δύο επόμενες ημέρες να του υποβάλει ο αρμόδιος υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης το αίτημα ώστε να πάρει η Κομισιόν τις σχετικές αποφάσεις μέχρι το τέλος του έτους, δήλωση που γεννά απορίες και ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είχε διαρρεύσει την πληροφορία ότι η απόφαση των Βρυξελλών για την επανεκκίνηση των έργων επρόκειτο να ληφθεί μέσα στον Οκτώβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL