Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ερώτηση της Π. Πέρκα για τη συρρίκνωση 19 Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ

Είναι στα πλάνα της Κυβέρνησης να κλείσει τον Περιφερειακό σταθμό της ΕΡΤ Φλώρινας; ρωτά η τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ

"Η νέας Διοίκηση της ΕΡΤ προβλέπει την συρρίκνωση των 19 Περιφερειακών Σταθμών σε 1 σταθμό ανά Περιφέρεια.  Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν 2 Περιφερειακοί Σταθμοί (Φλώρινας, Κοζάνης)" παρατηρεί σε ερώτησή της η τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέττη Πέρκα.

"Η Ιστορία μας δίδαξε ότι όταν κλείνει κάποια Υπηρεσία παραμένει  αυτή που βρίσκεται στην έδρα της εκάστοτε Περιφέρειας και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην Κοζάνη" συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τo νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ που έχει δοθεί για διαβούλευση στους άμεσα ενδιαφερόμενους, από την Διοίκηση της ΕΡΤ.
 
Η Π. Πέρκα εξηγεί ότι, "η νέας Διοίκηση της ΕΡΤ προβλέπει την συρρίκνωση των 19 Περιφερειακών Σταθμών σε 1 σταθμό ανά Περιφέρεια.  Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν 2 Περιφερειακοί Σταθμοί (Φλώρινας, Κοζάνης). Η Ιστορία μας δίδαξε ότι όταν κλείνει κάποια Υπηρεσία παραμένει  αυτή που βρίσκεται στην έδρα της εκάστοτε Περιφέρειας και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην Κοζάνη".

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν "ποιο είναι το μέλλον των Περιφερειακών σταθμών βάσει του νέου οργανογράμματος της ΕΡΤ;" καθώς και ποια είναι τα πλάνα της Κυβέρνησης.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

1. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

2. Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

Η νέας Διοίκηση της ΕΡΤ προβλέπει την συρρίκνωση των 19 Περιφερειακών Σταθμών σε 1 σταθμό ανά Περιφέρεια.  Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν 2 Περιφερειακοί Σταθμοί (Φλώρινας, Κοζάνης). Η Ιστορία μας δίδαξε ότι όταν κλείνει κάποια Υπηρεσία παραμένει  αυτή που βρίσκεται στην έδρα της εκάστοτε Περιφέρειας και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην Κοζάνη.
 
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Φλώρινας τέθηκε σε λειτουργία το 1956 κι από τότε εκπέμπει για 64  συναπτά έτη στην Ακριτική περιοχή της Φλώρινας καλύπτοντας όλη την Δυτική Μακεδονία αλλά και τμήματα των γειτονικών Χωρών Αλβανίας και Β. Μακεδονίας. Μεταφέρει στην κοινωνία τον Ελληνικό λόγο και την Ελληνική μουσική με εκπομπές που καλύπτουν την επικαιρότητα, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες αλλά και εκπομπές Εκκλησιαστικού περιεχομένου  και πολλών άλλων συλλογικοτήτων (Περιφερειακή Ενότητα  Φλώρινας, Δήμος Φλώρινας, Δήμος Αμυνταίου, Δήμος Πρεσπών, Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, Λύκειο Ελληνίδων, Αριστοτέλης , κ.α)
 
Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό εργάζονται 9 συνολικά άτομα και παρά τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό το πρόγραμμα που εκπέμπει ο σταθμός σε τοπικό επίπεδο είναι από τις 8.00 π.μ. έως και 6.00 μ.μ. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Φλώρινας κατέχει ιδιόκτητο κτίριο επί της Μεγαρόβου 20 και 11 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή τέως Στρατοπέδου Πυροβολικού όπου και στεγάζεται ο πομπός της ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα μέσω των Διαφημίσεων κ.α.
 
Για τους παραπάνω λόγους, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1)      Ποιο είναι το μέλλον των Περιφερειακών σταθμών βάσει του νέου οργανογράμματος της ΕΡΤ;

2)       Είναι στα πλάνα της Κυβέρνησης να κλείσει τον Περιφερειακό σταθμό της ΕΡΤ Φλώρινας;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Θεοπίστη Πέρκα

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο