Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Μήνυμα μετά τη συνάντηση με την ΕΠΟ - Δεν γίνονται αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα μεσούσης της περίοδου, το μήνυμα των ευρωπαίων * Νέα, τρίτη, εκδοχή δίνει πλέον ο Γ. Γεραπετρίτης / Η UEFA σφύριξε οφσάιντ στην κυβερνητική τροπολογία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα μετά τη συνάντηση με την ΕΠΟ - Δεν γίνονται αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα μεσούσης της περίοδου, το μήνυμα των ευρωπαίων * Νέα, τρίτη, εκδοχή δίνει πλέον ο Γ. Γεραπετρίτης / Η UEFA σφύριξε οφσάιντ στην κυβερνητική τροπολογία

Συναντήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος με τον ομόλογό του της UEFA Αλεκσάντερ Τσεφέριν, συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επιβεβαιώθηκαν όλες οι ενστάσεις για το κατά πόσον η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση για την πολυϊδιοκτησία στη Βουλή θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν εξέφρασε τη στήριξή του στο προεδρείο της ΕΠΟ και τονίστηκε από την πλευρά της UEFA ότι δεν προτίθεται ν' αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας μεσούσης της σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα δικαστούν με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος σε παραβάσεις όπως αυτή της πολυϊδιοκτησίας κάνει λόγο για υποβιβασμό και όχι για αφαίρεση βαθμών, όπως προβλέπει η τροπολογία της κυβέρνησης.

Οποιαδήποτε αλλαγή μεσούσης της σεζόν θα πρέπει να εγκριθεί και να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δεν μπορεί να παρακαμφθεί για οποιαδήποτε αλλαγή στον Πειθαρχικό Κώδικα. Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να έχει ισχύ, εάν δεν το δεχθούν και το αποφασίσουν τα ίδια τα ποδοσφαιρικά όργανα.

Από τη συνάντηση προέκυψε και η θέση της UEFA πως δεν πρόκειται να υπάρξει διορισμός προσωρινής διοικούσας επιτροπής κάτι που σημαίνει ότι η ΕΠΟ θα πάει στις αρχαιρεσίες του Ιουλίου με διοίκηση Γραμμένου.

Ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν επανέλαβε και στον πρόεδρο της ΕΠΟ την πρόθεσή του να επισκεφτεί την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Τρίτη εκδοχή Γεραπετρίτη

Νέο τάκλιν... στον εαυτό του επεφύλαξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης καθώς προβάλλει πλέον τον ισχυρισμό (ΕΡΤ) πως «δεν ισχύει ότι για την πολυϊδιοκτησία σε κάθε ματς θα αφαιρούνται οι βαθμοί”. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο υπουργός Επικρατείας, άρτι αφιχθείς από την Ελβετία μετά τις συναντήσεις με UEFA και FIFA, δήλωνε ότι “για όσο υφίσταται η παράβαση, τότε θα επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών σε κάθε ματς που θα δίνουν οι εμπλεκόμενες ομάδες” ανοίγοντας στην ουσία την πόρτα του υποβιβασμού”.

“Εφόσον διαπιστωθεί η πολυϊδιοκτησία, δηλαδή περάσει από τα δύο δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής Δικαιοσύνης μετά την εισήγηση της ΕΕΑ, θα αφαιρούνται 5 έως 10 βαθμοί”. Εξήγησε δε ότι σε συμμόρφωση με την απόφαση θα πρέπει εντός εύλογου χρόνου να αναιρείται η πολυϊδιοκτησία. Αν δεν γίνει αυτό, θα επιβάλλονται και πάλι κυρώσεις. Όχι σε κάθε παιχνίδι, αλλά για τη διαιώνιση της συγκεκριμένης παράβασης. Δεν πρόκειται για αφαίρεση βαθμών ανά παιχνίδι. Αν δεν υπάρχει συμμόρφωση, υπάρχει νέα ποινή" συνόψισε, στη νέα εκδοχή του, ο υπουργός Επικρατείας.

Σε αυτό το φόντο παραδέχτηκε ευθέως την κυβερνητική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου λέγοντας ότι «αν γινόταν δεκτή η εισήγηση της ΕΕΑ, θα είχαμε υποβιβασμό του ΠΑΟΚ. Εμείς με γρήγορα αντανακλαστικά, πριν υπάρξει δικαστική απόφαση, ήρθαμε και δεν αλλάξαμε το πλαίσιο παραβίασης, αλλά τρέψαμε την ποινή προς το επιεικέστερο. Όχι σε υποβιβασμό, αλλά σε αφαίρεση βαθμών”.

Τέλος, ισχυρίστηκε προς τους συνομιλητές του πως “δεν αποδέχομαι ότι τον κ. Αυγενάκη τον έχουμε ξεφτιλίσει όπως λέτε” συμπληρώνοντας με... λιτό τρόπο ότι “απλά αποφάσισε ο πρωθυπουργός να αναλάβει το ζήτημα το δικό του γραφείο, διότι εντάσσομαι και εγώ στην προεδρία»....

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL