Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ / Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Ομοφωνία και ενότητα για τη διεύρυνση και την οργανωτική ανασυγκρότηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ / Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Ομοφωνία και ενότητα για τη διεύρυνση και την οργανωτική ανασυγκρότηση

Σε καλό κλίμα συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην Κουμουνδούρου υπό τον Αλ. Τσίπρα επιβεβαιώνοντας, και μάλιστα με ομοφωνία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "την ενότητα του κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του προέδρου του κόμματος για τη διεύρυνση και την οργανωτική του ανασυγκρότηση".

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ενώ οι διεργασίες στην αξιωματική αντιπολίτευση στον δρόμο για την ανασυγκρότηση εντείνονται ενώ την ίδια στιγμή δημοσιεύματα και "ρεπορτάζ" επιχειρούν να παρουσιάσουν τον διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις ως εμφύλιο στο εσωτερικό του κόμματος.

Έτσι, κοινός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξωστρέφεια, το άνοιγμα στην κοινωνία και οι παρεμβάσεις σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και οι πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη στήριξη της δημόσιας Υγείας. Οι δράσεις που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθούν αναλυτικά και στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις 5 το απόγεμα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της Π.Γ., "η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος".

Με μεγάλο μέρος της συζήτησης να αφορά τα δημοσιεύματα του κόμματος στηλιτεύονται "δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος".

Σε αυτό το πλαίσιο η Π.Γ. υπογραμμίζει πως "το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων". "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας" επισημαίνεται.

15 - 16 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση της Κ.Ε.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε επίσης αναλυτικά το θέμα των ΜΜΕ του κόμματος και εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο ανασυγκρότησής τους. Αποφασίστηκε επίσης η μετάθεση της Κεντρικής Επιτροπής για το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου καθώς εκκρεμεί η κατάθεση του κειμένου για τον απολογισμό της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί σε νέα συνεδρίαση της Π.Γ. την Παρασκευή προκειμένου η Κ.Ε. τη μεθεπόμενη εβδομάδα να συζητήσει ενδελεχώς και να τον εγκρίνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL