Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Π. Σκουρλέτης: Η μεσαία τάξη βλέπει τις προσδοκίες της για οικονομική ανάπτυξη να ματαιώνονται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Η μεσαία τάξη βλέπει τις προσδοκίες της για οικονομική ανάπτυξη να ματαιώνονται

«Βλέπουμε πρωτόγνωρα πράγματα. Στις τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με τα χρήματα του ελληνικού λαού, γίνονται απολύσεις. Στον ΟΤΕ με τα υπερκέρδη απολύεται κόσμος για να προχωρήσει η «εργολαβοποίηση». Αυτές οι καταστάσεις ενθαρρύνθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση. Ανάλογη τάση θα δούμε και στη μεσαία τάξη που βλέπει τις προσδοκίες της για οικονομική ανάπτυξη να ματαιώνονται» ανέφερε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στο CNN Greece, ο Π. Σκουρλέτης και ερωτηθείς κατά πόσο θα αλλάξει το όνομα ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι έχει κατατεθεί η πρόταση να προστεθεί στον τίτλο το «Προοδευτική Συμμαχία» ή κάτι ανάλογο. «Κανείς δεν αμφισβητεί το «ΣΥΡΙΖΑ». Το σκεπτικό της πρότασης είναι να αποτυπωθεί στον τίτλο η συνάντηση με τον κόσμο του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αλλά και των ανένταχτων της Αριστεράς. Το λέω αυτό για τους ανένταχτους γιατί αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα. Επομένως, ο τίτλος είναι ένα ανοιχτό θέμα, το συνέδριο είναι το κατεξοχήν όργανο για το απαντήσει».

Εμφανίστηκε επίσης αντίθετος σε ενδεχόμενη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος σχετικά με το όνομα. «Ένα ζήτημα που κατεξοχήν θα συζητηθεί στον προσυνεδριακό διάλογο, δεν είναι σκόπιμο να τεθεί σε εσωκομματικό δημοψήφισμα πριν το συνέδριο, προκαταλαμβάνοντας τα συμπεράσματα αυτού του διαλόγου. Προσυνεδριακός διάλογος σημαίνει ανταλλαγή επιχειρημάτων και σύνθεση των απόψεων.

Αυτή η δυνατότητα δεν σου δίνεται στον ίδιο βαθμό σε ένα δημοψήφισμα. Αντιθέτως, θεωρώ γόνιμη την ιδέα των εσωκομματικών δημοψηφισμάτων για προγραμματικά ζητήματα. Τα δημοψηφίσματα αυτά θα έδιναν εξωστρεφή χαρακτήρα στη διαμόρφωση του προγράμματος. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι λένε τα μέλη του κόμματος για τις εξορύξεις ή για την εισβολή των ιδιωτών στις δημόσιες υπηρεσίες στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ» τόνισε.

Ο Π. Σκουρλέτης χαρακτηρίζει «αστείες» τις εκκλήσεις στον Αλέξη Τσίπρα για να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Κάνει επίσης λόγο για κέντρα που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις στο διαδίκτυο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμηση ότι το 2020 θα είναι η χρονιά όπου θα αποκαλυφθεί η κυβερνητική πολιτική. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η απλή αναλογική θα δημιουργήσει δυναμική για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Τέλος, προανήγγειλε ότι μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί πρόταση προγραμματικής συνεργασίας στα «αριστερά και προοδευτικά κόμματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL