Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Μ. Χατζηγιαννάκης: Αντί να είναι στη Bουλή, ο υφ. Αθλητισμού ήταν σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Χατζηγιαννάκης: Αντί να είναι στη Bουλή, ο υφ. Αθλητισμού ήταν σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής

Το μπάχαλο που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από μια σειρά κυβερνητικών χειρισμών, με αποκορύφωμα την κατάθεση άρον - άρον άσχετης τροπολογίας στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, ανέδειξε ο βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Μιλώντας χθες το βράδυ από το βήμα της Βουλής, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επεσήμανε ότι η ελληνική κοινωνία από χθες το βράδυ έχει γίνει μάρτυρας μιας σειράς απίστευτων πραγμάτων που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με απόλυτη ευθύνη του αρμόδιου υφ. Αθλητισμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Ο υπαίτιος όλης αυτής της κατάστασης έχει ονοματεπώνυμο και θα έπρεπε να έχει το θάρρος να είναι σήμερα στη Βουλή, να δώσει εξηγήσεις και να στηρίξει ο ίδιος την τροπολογία που έφερε, προσπαθώντας μάταια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο κ. Αυγενάκης δεν είχε το θάρρος να είναι στη Bουλή, είχε όμως το θράσος την ίδια ώρα να είναι σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, έτσι αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης που ο ίδιος προκάλεσε».

Σημείωσε ακόμα πως ο υφυπουργός αθλητισμού αρχικά άλλαξε -και μάλιστα εν τω μέσω εκδίκασης υπόθεσης- τη σύνθεση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού, χωρίς ως όφειλε να περάσει τη σχετική απόφαση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Εν συνεχεία, και αφού η επιτροπή αυτή εξέδωσε μια εισήγηση προς τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, η κυβέρνηση την επόμενη κιόλας μέρα αποφασίζει να αλλάξει τον νόμο, καταφέρνοντας με μία μόνο κίνηση να ευτελίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ταυτόχρονα να καταλύσει το πλαίσιο της ισονομίας.

«Πού θα σταματήσει αυτό;» αναρωτήθηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, συμπληρώνοντας: «Εάν αύριο δεν σας αρέσει μια απόφαση δικαστηρίου θα φέρετε ένα νόμο που θα αλλάζει το πλαίσιο των ποινών; Εγώ λέω στην τροπολογία να βάλουμε σήμερα 5-6 ομάδες που να μην υποβιβάζονται, πείτε μας ποιες θέλετε.».

Κλείνοντας, ο βουλευτής Ευβοίας εκτίμησε πως όλο αυτό το χάος έχει δημιουργηθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα, ικανοποιώντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα που την στηρίζουν και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών. «Μην ψάχνετε συμμέτοχους σε αυτό το έγκλημα, να βρείτε μόνοι σας ένα σωστό τρόπο να διορθώσετε το μπάχαλο που δημιουργήσατε», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL