Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Χατζηγιαννάκης: Αντί να είναι στη Bουλή, ο υφ. Αθλητισμού ήταν σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής

"Ο υπαίτιος όλης αυτής της κατάστασης έχει ονοματεπώνυμο και θα έπρεπε να έχει το θάρρος να είναι σήμερα στη Βουλή, να δώσει εξηγήσεις και να στηρίξει ο ίδιος την τροπολογία που έφερε, προσπαθώντας μάταια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο κ. Αυγενάκης δεν είχε το θάρρος να είναι στη Bουλή"

Το μπάχαλο που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από μια σειρά κυβερνητικών χειρισμών, με αποκορύφωμα την κατάθεση άρον - άρον άσχετης τροπολογίας στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, ανέδειξε ο βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Μιλώντας χθες το βράδυ από το βήμα της Βουλής, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επεσήμανε ότι η ελληνική κοινωνία από χθες το βράδυ έχει γίνει μάρτυρας μιας σειράς απίστευτων πραγμάτων που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με απόλυτη ευθύνη του αρμόδιου υφ. Αθλητισμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Ο υπαίτιος όλης αυτής της κατάστασης έχει ονοματεπώνυμο και θα έπρεπε να έχει το θάρρος να είναι σήμερα στη Βουλή, να δώσει εξηγήσεις και να στηρίξει ο ίδιος την τροπολογία που έφερε, προσπαθώντας μάταια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο κ. Αυγενάκης δεν είχε το θάρρος να είναι στη Bουλή, είχε όμως το θράσος την ίδια ώρα να είναι σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, έτσι αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης που ο ίδιος προκάλεσε».

Σημείωσε ακόμα πως ο υφυπουργός αθλητισμού αρχικά άλλαξε -και μάλιστα εν τω μέσω εκδίκασης υπόθεσης- τη σύνθεση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού, χωρίς ως όφειλε να περάσει τη σχετική απόφαση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Εν συνεχεία, και αφού η επιτροπή αυτή εξέδωσε μια εισήγηση προς τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, η κυβέρνηση την επόμενη κιόλας μέρα αποφασίζει να αλλάξει τον νόμο, καταφέρνοντας με μία μόνο κίνηση να ευτελίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ταυτόχρονα να καταλύσει το πλαίσιο της ισονομίας.

«Πού θα σταματήσει αυτό;» αναρωτήθηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, συμπληρώνοντας: «Εάν αύριο δεν σας αρέσει μια απόφαση δικαστηρίου θα φέρετε ένα νόμο που θα αλλάζει το πλαίσιο των ποινών; Εγώ λέω στην τροπολογία να βάλουμε σήμερα 5-6 ομάδες που να μην υποβιβάζονται, πείτε μας ποιες θέλετε.».

Κλείνοντας, ο βουλευτής Ευβοίας εκτίμησε πως όλο αυτό το χάος έχει δημιουργηθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα, ικανοποιώντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα που την στηρίζουν και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών. «Μην ψάχνετε συμμέτοχους σε αυτό το έγκλημα, να βρείτε μόνοι σας ένα σωστό τρόπο να διορθώσετε το μπάχαλο που δημιουργήσατε», κατέληξε.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις