Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μερόπη Τζούφη: Η ΝΔ προσπαθεί να χτίσει μια κοινωνία με θεσμοθετημένες ανισότητες (Video)

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως τα επιδόματα, οι παροχές και οι καλά σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, αποτελούν την επιβεβλημένη παρέμβαση της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την προσπάθεια για κοινωνική ισονομία

"Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να χτίσει μια κοινωνία με θεσμοθετημένες ανισότητες. Και το επίδομα γέννησης, αν και σημαντικό για χιλιάδες οικογένειες, αποτελεί την προμετωπίδα της συντηρητικής αναδίπλωσης". Αυτό ανέφερε η Μερόπη Τζούφη κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για το επίδομα γέννησης.


Η βουλεύτρια Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το 2015 "η παιδική φτώχεια είχε εκτοξευθεί στο 36%, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που είχαν εφαρμόσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μετά από 5 χρόνια και σκληρή δουλειά, καταφέραμε να επανέλθουμε στα επίπεδα προ της κρίσης. Είμαστε ευχαριστημένοι; Φυσικά και όχι. Όμως έγιναν σημαντικά βήματα, πολλά παιδιά διέφυγαν τον κίνδυνο της φτώχειας και του αποκλεισμού και υλοποιήθηκαν κρίσιμες πολιτικές για την ενίσχυση των οικογενειών".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιτυχημένη εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το πρώτο αποτελεσματικό πρόγραμμα επιδοματικής πολιτικής με παράλληλη υποστήριξη ανεύρεσης εργασίας και παροχή υπηρεσιών και αγαθών σε χιλιάδες οικογένειες.

Επίσης στάθηκε και σε άλλες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως το πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα", τα μέτρα βελτίωσης του σχολικού κλίματος και τη μείωση της σχολικής διαρροής, τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, το διπλασιασμό του επιδόματος παιδιού και τη δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για 156.000 παιδιά.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως τα επιδόματα, οι παροχές και οι καλά σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, αποτελούν την επιβεβλημένη παρέμβαση της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την προσπάθεια για κοινωνική ισονομία.

Κλείνοντας, σημείωσε πως τα μέτρα στήριξης των παιδιών δεν μπορούν να εξαντλούνται σε ένα και μόνον επίδομα και κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει την πολύπλευρη πολιτική της προηγούμενης περιόδου, με στόχο τη στοχευμένη υποστήριξη των οικογενειών και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις