Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρ.Χρηστίδου: Στην ιδεολογία της ΝΔ η φτώχεια είναι ντροπή και ανικανότητα (VIdeo)

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «κυρίες και κύριοι της ΝΔ, νομοθετείτε για άλλη μια φορά περιφρονώντας κάθε έννοια ισότητας και αλληλεγγύης, νομοθετείτε περιφερόμενοι αλαζονικά, όχι αγνοώντας αλλά αδιαφορώντας για τα προβλήματα των "πληβείων"»

Στην «επιφανειακή αλλά και την ταξική οπτική της Ν.Δ. ακόμα και απέναντι σε θεσμούς τους οποίους θεωρητικά υπερασπίζεται, όπως ο θεσμός της οικογένειας», αναφέρθηκε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου τοποθετούμενη στην ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο «Επίδομα Γέννησης και λοιπές διατάξεις».

«Ως ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η ίδια, «έχουμε δώσει δείγματα της κοινωνικής μας πολιτικής, σε δυσκολότερες εποχές από την τωρινή. Μέσα στην κρίση αυξήσαμε τον προϋπολογισμό της πρόνοιας από τα 790 εκατ. στα 3,5 δισ, ενώ ταυτόχρονα μετατρέψαμε το προνοιακό κράτος σε ψηφιακό και διαφανές, ασπίδα κατά των πελατειακών σχέσεων, που επί των ημερών σας ανθούσαν. Σπό αυτά τα 3,5 δισ, τα 1,4 δισ. αφορούσαν το παιδί.».

Η ίδια, πρόσθεσε ότι «το εφάπαξ επίδομα των 2.000 ευρώ για τη γέννηση, το στηρίζουμε», και καλοσώρισε τη ΝΔ στην λογική των επιδοματικών πολιτικών που τόσο κατασυκοφάντησε προεκλογικά.

«Ακόμα θυμόμαστε το σλόγκαν το δίλημμα ή ανάπτυξη ή επιδόματα Δεν υπάρχει κοινωνία ισότητας χωρίς τις κοινωνικές παροχές, αλλά μέσα από τις "λοιπές διατάξεις" του νομοσχεδίου δρομολογούνται περικοπές του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης και του ΚΕΑ, δεν είναι δυνατόν, αυτά τα επιδόματα για να δοθούν να απαιτείται από κάθε οικογένεια 12ετή, τουλάχιστον, υποβολή φορολογικής δήλωσης, αντί για την 5ετή που ήταν έως τώρα. Πρόκειται για ρύθμιση που εντείνει τις διακρίσεις  με βάση την εθνοτική καταγωγή,» υπογράμμισε η Ρ.Χρηστίδου.

Επιπλέον, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «κάτι που και το Σύνταγμα, και το διεθνές και το ενωσιακό δίκαιο απαγορεύουν. Ψιλά γράμματα για την εθνικιστική υστερία που  διακατέχει την ηγεσία της ΝΔ»

Τέλος, η Ρ.Χρηστίδου επεσήμανε ότι «κυρίες και κύριοι της ΝΔ, νομοθετείτε για άλλη μια φορά περιφρονώντας κάθε έννοια ισότητας και αλληλεγγύης, νομοθετείτε περιφερόμενοι αλαζονικά, όχι αγνοώντας αλλά αδιαφορώντας για τα προβλήματα των "πληβείων". Το μέλλον που μας υπόσχεστε για τη χώρα έρχεται από ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν και έχει ήδη γεράσει. Στα σχέδια σας θα μας βρείτε απέναντι, και εμάς και την κοινωνία σύσσωμη».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις