Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Αρβανίτης: Να χτυπηθούν οι αιτίες που ένας άνθρωπος επιλέγει να πεθάνει (Video)

Τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα αίτια χρήσης & εξάρτησης, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής για τα ναρκωτικά

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, της οποίας είναι τακτικό μέλος, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της GUE-NGL, Κώστας Αρβανίτης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης για την παρασκευή, αγορά, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στην Ευρώπη, από τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA), Alexis Goosdeel.

Ο ευρωβουλευτής, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο για πολύ χρήσιμη έκθεση, υπογράμμισε την ανάγκη να αναζητηθούν τα αίτια που οδηγούν έναν άνθρωπο στη χρήση και την εξάρτηση. Σημείωσε πως δεν είναι χρήσιμο να γίνεται αντιπαράθεση μόνο για νόμιμες ή παράνομες ουσίες, από τη στιγμή που εξαρτημένοι άνθρωποι κάνουν χρήση κόλλας ή βενζίνης, ουσιών δηλαδή που δεν χαρακτηρίζονται παράνομες. Αντιθέτως, να χτυπηθούν οι αιτίες που ένας άνθρωπος «επιλέγει να πεθάνει». Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ρώτησε τον πρόεδρο του EMCDDA αν κρίνει πως απαιτείται ενιαία στρατηγική από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Η τοποθέτηση του Κ. Αρβανίτη:

«Κύριε Πρόεδρε,

Η παρουσίαση της έκθεσης ήταν πολύ χρήσιμη για όλους τους συναδέλφους.

Θα ήθελα να σημειώσω πως πρέπει να μας απασχολήσει η ανάγκη που ωθεί τους ανθρώπους στη χρήση και την εξάρτηση. Καλό είναι να μην αναλωνόμαστε αποκλειστικά σε πολιτικές πολέμου κατά των παράνομων ουσιών, διότι πολλοί χρήστες «πίνουν» κόλλα ή βενζίνη· ουσίες δηλαδή που δεν είναι παράνομες. Είναι λάθος να μπούμε σε μια λογική νόμιμης και παράνομης ουσίας. Πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια που επιλέγει ένας άνθρωπος να πεθάνει.

Έχω δύο ερωτήσεις: Πρώτον, υπάρχει ανάγκη για την εφαρμογή μιας ενιαίας πολιτικής και στρατηγικής για τις χώρες μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αντιμετωπιστεί η βόμβα που περιγράψατε στην εισήγησή σας; Δεύτερον, γνωρίζουμε πόσες νέες συνθετικές ουσίες παράγει καθημερινά στην Ευρώπη και τον κόσμο η παράνομη βιομηχανία;

Ευχαριστώ».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο