Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Πρωτοβουλία μελών 53+: / Πρωτοβουλία μελών 53+: Η... "βόμβα", τα ανοιχτά ή κλειστά παράθυρα και εμείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρωτοβουλία μελών 53+: / Πρωτοβουλία μελών 53+: Η... "βόμβα", τα ανοιχτά ή κλειστά παράθυρα και εμείς

"Ο Τσακαλώτος και οι '53+' τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα. Ζητούν συνέδριο χωρίς την Προοδευτική Συμμαχία", είναι ο τίτλος του κειμένου που φιλοξενείται στο site "Ανοιχτό Παράθυρο", σύμφωνα με το οποίο η πρωτοβουλία μελών "53+" διακινεί κείμενο υπογραφών με το οποίο ζητούν τον αποκλεισμό των μελών της Προοδευτικής Συμμαχίας από το επερχόμενο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτει μάλιστα printscreen του υποτιθέμενου κειμένου, υπό τον τίτλο βέβαια: "ΠΡΟΤΑΣΗ για την ολομέλεια της τάσης". "Την επόμενη φορά που το δημοσιογραφικό σου δαιμόνιο θα ανακαλύψει μια νέα 'βόμβα', για μας ή για άλλους, καλό θα είναι να διασταυρώσεις την ύπαρξή της", σχολίασαν με άρθρο στο commonality.gr οι "53+", διαψεύδοντας το δημοσίευμα.

Μία κατά φαντασίαν "κήρυξη πολέμου"

"Η ομάδα, στην οποία μετέχουν επιφανή κομματικά στελέχη και πρώην υπουργοί- τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα και προσπαθεί να ακυρώσει τις αλλαγές που δρομολογεί, υπερασπιζόμενη την ιδέα να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ 'αμιγώς αριστερό' κόμμα", αναφέρεται στο κείμενο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γ. Λακόπουλος, καταλογίζοντας στους "53+" ότι "επιδιώκουν να εκβιάσουν τη σύγκλιση της -κανονικά απερχόμενης- Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - και εκεί να επιβάλουν αποφάσεις, διαμορφώνοντας πλειοψηφία με τη συνδρομή και άλλων στελεχών που αντιστέκονται στον μετασχηματισμό". Κάνει λόγο μάλιστα για "κήρυξη πολέμου στον Αλέξη Τσίπρα και στην πλειοψηφία του κόμματος που συντάσσεται μαζί του", καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν, το 1977, "ξεκαθάρισε την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ με αποφασιστικό τρόπο και θεμελίωσε την κυβερνητική προοπτική του".

"53+": Μας έπιασαν... στα πράσα

"Και τώρα εμείς οι '53+' κάτι πρέπει να πούμε, αφού μας έπιασαν στα... πράσα. Ας πούμε λοιπόν: Δεν υπάρχει κείμενο - απόφαση των '53+'. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το ιδεολογικό μας ρεύμα όταν έχει κάτι να πει, το λέει ανοιχτά και δημόσια. Δεν το κρύβουμε ούτε λειτουργούμε υπόγεια", υπογραμμίζει η πρωτοβουλία μελών με κείμενο στο commonality. "Άρα, αφού δεν υπάρχει κείμενο - απόφαση, δεν συλλέγουμε υπογραφές και μάλιστα για ένα θέμα που έχει λήξει στο κόμμα μας ομόφωνα, καθώς το συνέδριο πράγματι, αγαπητέ μας αρθρογράφε (ξέρουμε, στεναχωριέσαι), θα είναι το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα είναι ένα ανοιχτό συνέδριο, με τα χιλιάδες νέα μέλη, που έρχονται ως νυν και όχι ως πρώην, να συμμετέχουν ουσιαστικά και ισότιμα. Και το γεγονός αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο και έχουμε κάθε λόγο να το ενθαρρύνουμε", σημειώνεται.

Πρόταση και όχι κείμενο

Αναφερόμενοι στο επίμαχο "κείμενο" που επικαλείται ο αρθρογράφος, τονίζουν πως είναι υπαρκτό. "Πρόκειται για πρόταση (ο αρθρογράφος αποφεύγει να τη δημοσιεύσει στο σύνολό της -και όχι τυχαία, καθώς, στην παράγραφο που λείπει, η πρόταση μιλάει για τη διεύρυνση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση που είναι απολύτως επιθυμητή και απαραίτητη ) ενός αξιοσέβαστου, αγαπημένου συντρόφου, που δικαιούται ασφαλώς, όπως όλοι και όλες μας, να συζητά, να σκέφτεται, να προτείνει", επισημαίνουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί με χαντζάρα και βούρδουλα

"Ο κύριος Λακόπουλος, όμως, έχει μάθει μάλλον από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετική άποψη σημαίνει εκκαθάριση, διαγραφή ή, για να κυριολεκτούμε, διαγραφές" προσθέτουν, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, "που όλοι μας θέλουμε να είναι μεγάλος, που όλοι και όλες θέλουμε να νικήσει πολιτικά, ιδεολογικά, εκλογικά το δεξιό, νεοφιλελεύθερο και αυταρχικό σχέδιο της Ν.Δ.", δεν λειτουργεί "με χαντζάρα και βούρδουλα". "Εσύ, αγαπητέ, αλλιώς έμαθες, με τον βούρδουλα, τη στοχοποίηση της διαφορετικής άποψης και τις διαγραφές. Αλλά εμείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι΄ αυτό. Δικό σου το πρόβλημα", υπογραμμίζουν στο κείμενο τους οι "53+".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL