Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Τζανακόπουλος: Η νέα Πρόεδρος εκπροσωπεί πολλά για τα οποία παλεύει και ο ΣΥΡΙZA (Ηχητικό)

Eurokinissi

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην Παιδεία σημειώνοντας ότι «πρόκειται για εξυπηρέτηση των "κολλεγιαρχών" που ανατιμούν έτσι το εμπόρευμά τους, είναι ένα ακόμη από τα γραμμάτια που ξεπληρώνει η ΝΔ ... που δεν διστάζει να παρακάμψει ακόμη και το ελληνικό Σύνταγμα ...

Έστω και λόγω της προσπάθειας Μητσοτάκη να μην φανεί όμηρος των ακροδεξιών του Αντ. Σαμαρά, έστω και επειδή τιμώρησε τον Προκ. Παυλόπουλο γιατί απείχε από το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, είναι εξαιρετική περίπτωση η εκλογή της κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, την ψηφίζουμε με το χέρι στην καρδιά, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


«Η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μία εξαιρετική περίπτωση, με όλα όσα εκπροσωπεί, ο ΣΥΡΙΖΑ την ψηφίζει με το χέρι στην καρδιά, εκπροσωπεί την Δημοκρατία, την διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων, πολλά από εκείνα για τα οποία έχει παλέψει και ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ωστόσο για την ίδια την επιλογή της από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, ο ίδιος σημείωσε ότι «η επίλογή που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης ήταν για να μπορέσει να ξεπεράσει τα δικά του αδιέξοδα, να παρακάμψει τις δικές του συγκρούσεις και τους βαρώνους του δικού του κόμματος -φυσικά και κυρίως τις πιέσεις από την σκληρή ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «αυτής της ακροδεξιάς ομάδας την πολιτική υλοποιεί, αλλά για λόγους πρεστίζ δεν θέλησε ενδεχομένως να συρθεί σε επιλογή που θα τον καθιστούσε στην κυριολεξία και ολοκληρωτικά όμηρο -γιατί είναι όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του». Τελικά, ο Κ. Μητσοτάκης «σύρθηκε σε μία επιλογή, της οποίας τα χαρακτηριστικά δεν πιστεύει, γιατί εκπροσωπεί όλα όσα εκείνος με την πολιτική του ακυρώνει καθημερινά».

Η επιλογή της Κ. Σακελλαροπούλου δεν συνάδει «ούτε με τις πολιτικές της ΝΔ στο προσφυγικό ούτε στα δικαιώματα ούτε στις δημοκρατικές ελευθερίες ούτε με την ανάγκη να βρεθούν διακριτοί ρόλοι Κράτους και Εκκλησίας. θα είναι μία Πρόεδρος που με τις νομικές της αποφάσεις στο παρελθόν έχει ορίσει μία εντελώς διαφορετική προοπτική, από την προοπτική διακυβέρνησης Μητσοτάκη», προσέθεσε ο ίδιος.

Μαζί με τις ευχές όλων για καλή επιτυχία στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρέπει να αναγνωριστεί ότι ο Προκ. Παυλόπουλος υπήρξε ένας πολύ καλός ΠτΔ που τίμησε το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, με τη στάση του σε σειρά από ζητήματα και την γενική του τοποθέτηση, όπως επανέλαβε ο κ. Τζανακόπουλος. Μάλιστα, εκτίμησε ότι ήταν ακριβώς αυτή η ποιότητα στην στάση του και η αποχή από το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο που έκανε τον Κ. Μητσοτάκη να μην τον στηρίξει, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους που δεν πρότεινε την ανανέωση της θητείας του.

Εξάλλου, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην Παιδεία με την ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τα πτυχία των κολλεγίων και ιδρυμάτων του εξωτερικού, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για εξυπηρέτηση των "κολλεγιαρχών" που ανατιμούν έτσι το εμπόρευμά τους, είναι ένα ακόμη από τα γραμμάτια που ξεπληρώνει η ΝΔ ... που δεν διστάζει να παρακάμψει ακόμη και το ελληνικό Σύνταγμα ... την απαγόρευση λειτουργίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που δεν είναι δημόσια ... έχουμε de facto εξίσωση των κολλεγίων με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κάτι που ήδη κινητοποιεί δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και το σύνολο του εκπαιδευτικού κινήματος. Είναι προφανές ότι θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις