Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Μάλαμα : Καθήκον της νέας ΠτΔ η προστασία των δημοσίων αγαθών, συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος της Χαλκιδικής

Στο παρελθόν, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως Σύμβουλος της Επικρατείας έχει συμμετάσχει στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σε σχέση με την συνταγματικότητα ή μη των σχεδίων της Ελληνικός Χρυσός για την Χαλκιδική. Τότε, με τη στάση της δίχασε τους πολίτες της Χαλκιδικής

“Καθήκον της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας η προστασία των δημοσίων αγαθών, συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος της Χαλκιδικής.” Αυτό δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου μόνη υποψήφια, είναι η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Κυριακή Μάλαμα, στη δήλωσή της, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι "η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως Σύμβουλος της Επικρατείας έχει συμμετάσχει στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σε σχέση με την συνταγματικότητα ή μη των σχεδίων της Ελληνικός Χρυσός για την Χαλκιδική. Τότε, με τη στάση της δίχασε τους πολίτες της Χαλκιδικής, τασσόμενη υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης. Ελπίζουμε στην διάρκεια της νέας αυτής πολιτειακής θητείας της να λειτουργήσει υπέρ του περιβάλλοντος και της προστασίας του και στη Χαλκιδική και σε ολόκληρη τη χώρα".

Αναλυτικά Δήλωση Κυριακής Μάλαμα 

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποτέλεσε διακομματική επιλογή για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ψήφος προς το πρόσωπο της θα πρέπει να εκληφθεί ως ανάληψη δέσμευσης για την προστασία των δημοσίων κοινωνικών αγαθών από τη θέση της, με τον τρόπο που ορίζει το Σύνταγμα.

Στο παρελθόν, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως Σύμβουλος της Επικρατείας έχει συμμετάσχει στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σε σχέση με την συνταγματικότητα ή μη των σχεδίων της Ελληνικός Χρυσός για την Χαλκιδική. Τότε, με τη στάση της δίχασε τους πολίτες της Χαλκιδικής, τασσόμενη υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης. Ελπίζουμε στην διάρκεια της νέας αυτής πολιτειακής θητείας της να λειτουργήσει υπέρ του περιβάλλοντος και της προστασίας του και στη Χαλκιδική και σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ότι με αφορά, δεν συνέδεσα την ψήφο μου με τις αποφάσεις που έχει λάβει η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου ως δικαστικός λειτουργός, όχι επειδή βέβαια συμφωνώ με αυτές που αφορούν στην Χαλκιδική, αλλά γιατί δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να συνδεθεί η πολιτική διαδικασία της επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με την λειτουργία της δικαιοσύνης.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις