Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Ανακαλεί την πίτα των 12.000 κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για... "μιζέρια"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανακαλεί την πίτα των 12.000 κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για... "μιζέρια"

Από την... τσέπη του ισχυρίστηκε πως θα πληρώσει την “χρυσοφόρα” βασιλόπιτα των 12.000 ευρώ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάκης Βορίδης καθώς, υπό την πίεση των σφοδρών αντιδράσεων, δήλωσε ότι “ανακαλώ την απόφαση για την εκδήλωση (σ.σ.: κοπής της πίτας)”. Αντιθέτως, με... μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη εκδήλωση του Γιώργου Πατούλη καθώς -όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα στη Διαύγεια- κόστισε στην Περιφέρεια Αττικής 10.800 ευρώ, αν και το αρχικό αίτημα ήταν επίσης για 12.000 ευρώ!

"Θα ανακαλέσω", "θα πληρώσω από την τσέπη μου"

“Θα βγάλω ανακλητική απόφαση, θα πάω στο γραφείο μου και θα την υπογράψω” δήλωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επιχειρώντας να μαζέψει τα αμάζευτα, ενώ σε ένδειξη... γενναιοδωρίας διαμήνυσε ότι «η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ». Στο πλαίσιο δε τηλεοπτικής αντιπαράθεσης (Open) με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, εκτόξευσε το επικοινωνιακό πυροτέχνημα ότι “κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά, θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος, για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000 ευρώ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά»...

Θύμα... "κοινωνικού αυτοματισμού"!

Νωρίτερα ωστόσο, ο κ. Βορίδης σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι (ΑΝΤ1) δεν δίστασε να δηλώσει... θύμα “κοινωνικού αυτοματισμού” από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η εκδήλωση “θα έχει έναν καφέ, γλυκό, τη μίσθωση της αίθουσας, και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κατακρίνει”. Υπεραμυνόμενος δε του... μεγέθους της πίτας είπε ότι “12.000 είναι η δέσμευση πίστωσης, μπορεί να είναι και 8.000. Το κονδύλι υπάρχει στον προϋπολογισμό του υπουργείου για τις κοινωνικές εκδηλώσεις”. Επιχείρησε δε να αποπροσανατολίσει ρίχνοντας εκ νέου τα βέλη προς την Κουμουνδούρου καθώς “μας κατηγορούν για την εκδήλωση που κάνουμε για τους εργαζομένους και τα παιδιά τους. Επειδή δηλαδή κόπηκε το ΕΚΑΣ, δεν θα κόψουμε πίτα;”. Συν τοις άλλοις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας και στο Θέμα FM, δεν δίστασε να εγκαλέσει για «φοβερή μιζέρια» τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε για την ανάρτηση της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπίας Τελιγιορίδου για το κόστος της βασιλόπιτας! Η κυρία Τελιγιορίδου είχε σχολιάσει από προχθές στα κοινωνικά δίκτυα ότι «πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!! Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!».

Δ. Παπαδημούλης: "Αυτά οδήγησαν στη χρεοκοπία"

"Μετά την κατακραυγή για τη ‘χρυσή βασιλόπιτα’, έχει μήπως αντιληφθεί ο Μάκης Βορίδης ότι έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα; Μήπως θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να υποβάλει την παραίτηση του στον πρωθυπουργό;” διαμήνυσε στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης καταλήγοντας με νόημα: “γλυκά το λέω”.

Νωρίτερα δε, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε αναρτήσει: “12.000 ευρώ για τη βασιλόπιτα του Μάκη Βορίδη, 20.000 ευρώ για τις δερμάτινες πολυθρόνες του Γιώργου Πατούλη, 12,5 ευρώ η μερίδα φακές στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Άδωνι Γεωργιάδη! Σπαταλούν τα λεφτά των φορολογουμένων σαν να είναι δικά τους. Αυτές οι άθλιες πρακτικές οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία”.

"Κανονικότητα και στις βασιλόπιτες"!

“Ακόμη και όλους τους γνωστούς ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης να καλέσουμε να στείλουν βασιλόπιτες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν μαζεύονται 12.000 ευρώ» υπογράμμισε (Κοntra) σε σαρκαστικό τόνο ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι, “δυστυχώς, επιστρέψαμε στην κανονικότητα... και στις βασιλόπιτες».

6 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕ ΚΟΣΜΟ

Στα... 10.800 ευρώ η πίτα του Πατούλη!

Και αυτός απέδωσε "μίζερη και λαϊκίστικη λογική" στους επικριτές του... "Φθηνό λαϊκισμό" και "μιζέρια" χαρακτήριζε και τις αντιδράσεις για τη νέα επίπλωση του γραφείου του...

Επιπλέον,τον γύρο του Διαδικτύου πραγματοποιεί η “αρχοντική” εκδήλωση του Γιώργου Πατούλη (12/1) σε ξενοδοχείο, καθώς ο περιφερειάρχης Αττικής επέλεξε να ανεβάσει εκτενή αποσπάσματα στη σελίδα του στο Facebook. Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας το κόστος ήταν “6 ευρώ το άτομο Χ 1.800 άτομα, ήτοι συνολικού ποσού 10.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)”. Το σχετικό βίντεο ωστόσο δεν αποτυπώνει προσέλευση αυτού του μεγέθους!

Δεν διέψευσε η Περιφέρεια Αττικής το κόστος της... βασιλόπιτας σημειώνοντας ότι "λυπούμαστε που κάποιοι, αντί να ασχοληθούν με την πραγματική αλλαγή που έχει συντελεστεί στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία από την 1η Ιανουαρίου έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και έχει επικεντρωθεί στην άμεση εκτέλεση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο με στόχο την αύξηση της απορροφητικότητας, λαϊκίζουν". Υποστηρίζει δε ότι "η εκδήλωση αυτή ήταν γιορτή για όλους τους εργαζομένους και διοργανώθηκε σε συνεργασία μαζί τους. Δεν ήταν ‘η πίτα του Πατούλη’, όπως κάποια μέσα αναπαραγάγουν αναληθώς", ενώ "το ποσό που διαθέσαμε αφορούσε το σύνολο της εκδήλωσης, από την ενοικίαση του χώρου και το κέτερινγκ μέχρι και το προσωπικό που απασχολήθηκε για τη διασκέδαση των μικρών παιδιών". Αίσθηση δε προκαλεί η... προειδοποίηση ότι "την ίδια εκδήλωση θα την πραγματοποιήσουμε ξανά, κόντρα στη μίζερη και λαϊκίστικη λογική των όψιμων και κομματικά κατευθυνόμενων επικριτών μας"!

19.450 ευρώ για γραφείο και καρέκλες

Υπενθυμίζεται ότι, λίγες ημέρες πριν την κοπή της πίτας της Περιφέρειας (08/01), ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας είχε υπογραμμίσει σε ανακοίνωση του ότι “δεκαεννιά χιλιάδες, τετρακόσια πενήντα ευρώ (19.450,00 ευρώ) διαθέτει ο περιφερειάρχης Αττικής για να αγοραστεί ένα γραφείο, μία καρέκλα γραφείου και δύο πολυθρόνες!!!, προκειμένου να επιπλώσει χώρο στο κτήριο, που στεγάζεται!!!”. Υπ’ αυτό το πρίσμα, η Περιφέρεια είχε απαντήσει μεταξύ άλλων ότι “στο νέο αυτό ξεκίνημα δεν έχει θέση ο φθηνός λαϊκισμός, η μιζέρια και η μικροκομματική αντιμετώπιση ζητημάτων ήσσονος για την καθημερινότητα των πολιτών σημασίας”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL