Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μπαλάφας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να καταργήσει τη δημόσια παιδεία, βάζοντας την ιδιωτική από το παράθυρο

Eurokinissi

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι εμείς υπογράψαμε ένα μνημόνιο αλλά βγάλαμε τη χώρα από τη ατραπό των μνημονίων, ενώ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη - έχοντας στρωμένο το χαλί - διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και τινάζει τα οικονομικά της χώρας

"Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη - έχοντας στρωμένο το χαλί - διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, τινάζει τα οικονομικά της χώρας και προσπαθεί να καταργήσει τη δημόσια παιδεία, βάζοντας την ιδιωτική από το παράθυρο. Δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση στην αντιλαϊκή πολιτική, όσο κι αν προσπαθούν να προτάξουν το “χαρτί” της εκλεγμένης κυβέρνησης." Τα παραπάνω τόνισε ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό alpha.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης ο Γ. Μπαλάφας υπογράμμισε:

«Αυτό που αναλάβαμε, ως κυβέρνηση, το 2015 ήταν μια τραγική κατάσταση. Παραδώσαμε, όμως, μία χώρα αρκετά “τακτοποιημένη”. Η χώρα μας βγήκε από το μνημόνιο, βγήκε στις αγορές, διευθέτησε το χρέος και, αυτό, δεν είναι καλό μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ,  είναι καλό για τη χώρα.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η τομή που έδωσε ώθηση στην χώρα μας, σε συνδυασμό φυσικά  με τις σωστές πολιτικές, είναι η έξοδος από τα μνημόνια, την οποία πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όταν αναλάβαμε κανένας δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να γίνουμε κυβέρνηση και γι΄ αυτό επέμεναν στην αριστερή παρένθεση. Διαψεύστηκαν, όμως.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι παρά το μνημόνιο, κριθήκαμε και, στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, ο λαός μας επέλεξε πάλι για κυβέρνηση. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να χρησιμοποιεί τη φράση ότι έχουν εκλεγεί από τον λαό, “ξεπλένοντας” τις λανθασμένες πολιτικές του και ταυτόχρονα να αγνοεί τη δική μας επανεκλογή. Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι εμείς υπογράψαμε ένα μνημόνιο αλλά βγάλαμε τη χώρα από τη ατραπό των μνημονίων, ενώ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη - έχοντας στρωμένο το χαλί - διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, τινάζει τα οικονομικά της χώρας και προσπαθεί να καταργήσει τη δημόσια παιδεία, βάζοντας την ιδιωτική από το παράθυρο. Δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση στην αντιλαϊκή πολιτική, όσο κι αν προσπαθούν να προτάξουν το “χαρτί” της εκλεγμένης κυβέρνησης.»

Αναφορικά με το προσφυγικό ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, είπε: «Το μεταναστευτικό – προσφυγικό δεν μπορεί να λυθεί άπαξ δια παντός. Είναι θέμα διαχείρισης και εμείς, ως κυβέρνηση, το διαχειριστήκαμε με σχετική αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια τόσο για τους Έλληνες πολίτες όσο και τους ίδιους τους πρόσφυγες - μετανάστες.  Η κριτική μας στη ΝΔ είναι ότι με την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ουσιαστικά χάθηκαν έξι μήνες. Σε μία προσπάθεια να αποδείξουν ότι η ύπαρξη του εν λόγω Υπουργείου είναι ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι το μόνο που χρειάζεται για την αντιμετώπιση του ζητήματος είναι η επίδειξη πυγμής άφησαν ανεξέλεγκτη μία κατάσταση που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί η τακτική που ακολούθησαν σαν αντιπολίτευση, φανατίζοντας και ποτίζοντας με μίσος τις τοπικές κοινωνίες. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι σήμερα αντιδρούν κυρίως οι τοπικοί παράγοντες στην μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα. Η συζήτηση που προσπαθεί να ανοίξει σχετικά με το αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες, σε μία προσπάθεια επιρροής της κοινής γνώμης, θεωρώ ότι κινείται σε λάθος βάση. Κατά την γνώμη μου οι άνθρωποι που προέρχονται από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση το πιθανότερο είναι ότι με βάση του κανόνες του Διεθνούς Δικαίου θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες.

Στη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνηση είχαμε πετύχει με την συνεργασία τοπικών αρχόντων τη μεταφορά σημαντικού αριθμού  προσφύγων την ενδοχώρα. Σήμερα, η βασική πρόταση που προωθείται από την κυβέρνηση είναι η δημιουργία κλειστών κέντρων τύπου φυλακής. Η συνύπαρξη, όμως,  5.000 ανθρώπων σε μία κλειστή δομή είναι μία βόμβα ιδιαίτερα επικίνδυνη.»

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις