Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Με νομικά τερτίπια απέφυγαν τη δίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με νομικά τερτίπια απέφυγαν τη δίκη

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα λόγια, ο Θαν. Δημάδης και ο Δ. Σουλτογιάννης, οι δύο δημοσιογράφοι που «δοξάστηκαν» στη Νέα Υόρκη όταν συνελήφθησαν να παρακολουθούν φορώντας... περούκες τον Νίκο Παππά και χρέωναν τον λογαριασμό όσων κατανάλωσαν στο ξενοδοχείο, όπου παρίσταναν τους «ντετέκτιβ», στον σύμβουλό του Γ. Χριστοφορίδη πλαστογραφώντας την υπογραφή του, δήλωναν έτοιμοι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους στο δικαστήριο διατρανώνοντας την αθωότητά τους και την αποφασιστικότητά τους προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Στο δικαστήριο όμως έβγαλαν ξανά τη λεοντή του θηρίου, φόρεσαν ξανά τις περούκες τους και κρύφτηκαν πίσω από τυπικά κωλύματα του νόμου ώστε να αποφύγουν την κρίση.

Με την αιτιολογία ότι η εναντίον τους μήνυση κατατέθηκε εκπρόθεσμα, και παρά το γεγονός ότι το αδίκημα της πλαστογραφίας τελέστηκε στο εξωτερικό και ο Γ. Χριστοφορίδης τελούσε σε υπηρεσία ως δημόσιος υπάλληλος, άρα μπορούσε να ευεργετηθεί από επιπλέον χρόνο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να εξεταστεί η δίωξη στους κατηγορούμενους και τους απάλλαξε οριστικά.

Ο Θαν. Δημάδης υποστηρίζει τώρα ότι θα ζητήσει να εκδικαστεί η... αντιμήνυσή του για «συκοφαντική δυσφήμηση», ωστόσο αναρωτιέται κανείς αν σκοπεύει να το κάνει αυτό, γιατί δεν δέχτηκε να εκδικαστεί η υπόθεση χθες.

Σε δήλωσή του σχετικά, ο Γ. Χριστοφορίδης τονίζει ότι θα προσφύγει στα αστικά δικαστήρια και αναφέρει:

«Να μην έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια επέλεξε ο Θάνος Δημάδης, που κάθισε σήμερα στο σκαμνί του Β' Μονομελούς ύστερα από ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος του ο εισαγγελέας για πλαστογραφία μετά χρήσεως για την υπόθεση 'perouka gate', που απασχόλησε το πανελλήνιο όταν (Σεπτέμβριος 2016) εντοπίστηκε μαζί με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη να παρακολουθούν με περούκες τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και να πλαστογραφήσει την υπογραφή μου, ως ειδικού συμβούλου της κυβέρνησης.

Δημάδης και Σουλτογιάννης έκαναν σήμερα ένσταση ισχυριζόμενοι ότι το αδίκημα δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της υπηρεσίας μου. Επιχείρημα που προέβαλαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Κατά συνέπεια το δικαστήριο δεν προχώρησε καν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί η πλαστογραφία την οποία είδε με τα μάτια του το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης (αφού η απόδειξη όπου οι δύο κατηγορούμενοι έβαλαν το όνομά μου, αριθμό δωματίου και μια δυσανάγνωστη υπογραφή έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα), ενώ την έχει ομολογήσει και ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους σήμερα Δημήτρης Σουλτογιάννης, στην τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό Star λίγες μέρες μετά το περιστατικό (21.9.2016), λέγοντας ότι η πλαστογραφία έγινε 'πάνω στη γρηγοράδα'.

Ο ίδιος, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι η ομολογία του έγινε σε συνεννόηση με τον Θάνο Δημάδη. Δημάδης και Σουλτογιάννης θα ζήσουν για πάντα με τη ρετσινιά του πλαστογράφου, αφού επέλεξαν να μην δικαστούν. Μα ποιος αθώος το κάνει αυτό; Η αλήθεια θα αποδειχθεί στα αστικά δικαστήρια, όπου έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου Περικλή Πασχάκη να προσφύγει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL