Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Βενιζέλου εγκώμιο για την Αικ. Σακελλαροπούλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βενιζέλου εγκώμιο για την Αικ. Σακελλαροπούλου

Όταν ο Ευ. Βενιζέλος διοργάνωνε τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση του “Κύκλου Ιδεών”, δεν περίμενε ότι οι εξελίξεις θα τον είχαν ξεπεράσει και θα είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Αικ. Σακελλαροπούλου.

Με τη συμμετοχή της επικείμενης ΠτΔ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λίνου Σισιλιάνου και φυσικά του ίδιου, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπολόγιζε να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας σε μια εκδήλωση που εκ των πραγμάτων θα μετατρεπόταν σε συγκέντρωση “υποψηφίων” για το αξίωμα του ΠτΔ. Όπως ήρθαν τα πράγματα, η αποχή της Αικ. Σακελλαροπούλου από την εκδήλωση ήταν δεοντολογικά επιβεβλημένη.

Ο Ευ. Βενιζέλος όχι μόνο δήλωσε τη χαρά του που επελέγη η Αικ. Σακελλαροπούλου, αλλά προχώρησε και σε εκτενή εγκωμιαστική αναφορά. “Ως φίλος της επί πολλές δεκαετίες θεωρώ ότι το κρίσιμο στοιχείο είναι το γεγονός ότι η αντίληψή της για τα πράγματα υπερβαίνει με ταχύτητα την δικανική προσέγγιση και στοχεύει στην ουσία” είπε. Ανέφερε ότι "καλείται στα ενδότερα του παραπετάσματος της εθνικής και δημοκρατικής μας λειτουργίας σε στιγμές συμβολικά και πραγματικά κρίσιμες", όπως να προσωποποιήσει την Ελληνική Δημοκρατία στο έτος του μεγάλου εορτασμού, το 2021, και "να εκπροσωπήσει διεθνώς τη χώρα σε μία περίοδο όξυνσης των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας”. Δήλωσε βέβαιος ότι θα πετύχει απολύτως και πως θα είναι "η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας του μέλλοντος, που πατάει γερά στη συνείδηση της Ιστορίας".

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL