Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Θ. Δρίτσας: / Θ. Δρίτσας: Eρωτήματα γεννούν οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Δρίτσας: / Θ. Δρίτσας: Eρωτήματα γεννούν οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Στην καρατόμηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Χρήστο Χριστοδούλου και του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Γιώργου Καμπά, έναν χρόνο πριν ολοκληρώσουν τη διετή θητεία τους, προχώρησε χθες ο ΚΥΣΕΑ, αντικαθιστώντας τους αντίστοιχα από τους αντιστράτηγους Κωνσταντίνο Φλώρο και Χαράλαμπο Λαλούση. «Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ γεννούν σοβαρά ερωτήματα, αναφορικά και μόνο με την τήρηση και τον σεβασμό στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο” τονίζει σε αυτό το φόντο ο Θοδωρής Δρίτσας σημειώνοντας ότι “σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για τα εθνικά θέματα, παραβιάζονται θεσμοθετημένοι κανόνες αναφορικά με τον χρόνο θητείας των ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς κανένα προφανή λόγο και χωρίς αιτία”.

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ (αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης) κατέστησε σαφές ότι “δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα πρόσωπα. Τιμούμε τους ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο αυτών που απέρχονται όσο και αυτών που αναλαμβάνουν νέα αναβαθμισμένα καθήκοντα. Τους τιμούμε και τους εμπιστευόμαστε”. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι “δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι αυτός ο σεβασμός και αυτή η τιμή δεν φαίνεται να εκδηλώνονται και να αποδίδονται από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και αποφάσεις, γεγονός που γεννά βάσιμες ανησυχίες”.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ο αντιναυάρχος Στυλιανός Πετράκης (Π.Ν.) ορίζεται αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ), αρχηγός στόλου. Αποστρατεύεται ο νυν αρχηγός ΓΕΝ Νικόλαος Τσούνης, ο οποίος είχε συμπληρώσει τρία χρόνια (2+1) στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Τέλος, αποφασίστηκε η παράταση της θητείας του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), ο οποίος βρίσκεται ένα χρόνο στη θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL