Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Γ. Βαρεμένος: Ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατόπιν παραγγελίας, επαναφέρει το φαραωνικό σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Βαρεμένος: Ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατόπιν παραγγελίας, επαναφέρει το φαραωνικό σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου

"Ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατόπιν παραγγελίας και στα «καλά καθούμενα», επαναφέρει το φαραωνικό σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου και, τώρα, καλώντας σε σύσκεψη τοπικούς φορείς και τους βουλευτές της Θεσσαλίας, θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το κάνει για το καλό της". Τα παραπάνω τονίζει με νόημα ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος, σχετικά με την ανακίνηση από την Κυβέρνηση του σχεδίου εκτροπής του Αχελώου.

Ο Γ. Βαραμένος τονίζει επίσης ότι "η πατέντα περί «μερικής εκτροπής» επιστρατεύεται, προφανώς για να παρακαμφθούν οι δικαστικές αποφάσεις και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές αποφάνσεις".

"Εκμεταλλευόμενος την συνωμοσία σιωπής που έχει εξυφάνει ο οργουελικός μηχανισμός που τον στηρίζει, και η οποία συνομωσία στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας έχει πάρει σκανδαλώδεις διαστάσεις, επιχειρεί να εκτελέσει το τέλειο πολιτικό έγκλημα. Παράγοντες της περιφερειακής και τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και επιστημονικοί φορείς, που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους, μέχρι που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι εμμένει στην αρχική θέση που είχε χαράξει, τώρα κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτε για το φόνο. Νομίζουν ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στις πρόσφατες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές νομιμοποιούν την οικοδόμηση ενός βαθέους κράτους της Δεξιάς, του «αποφασίζουμε και κάνουμε ό,τι θέλουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και καταλήγει ότι "ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας, και όχι μόνο, καλείται να διαψεύσει αυτή την ιστορική παρεξήγηση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL