Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης καταθέτει η Ελ. Ράικου (Video)

Φωτογραφία αρχείου-eurokinissi

«Περιμένω να δω τι θα πει και σήμερα η κυρία Ράικου και θα πράξω αναλόγως» δήλωσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Στην Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής προσέρχεται σήμερα στις 16.00 ως μάρτυρας η Ελένη Ράικου.

Η εισαγγελική λειτουργός Ελένη Ράικου διετέλεσε επί σειρά ετών προϊσταμένη του Τμήματος κατά της Διαφθοράς και παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2017, μετά από δημοσιεύματα που θεώρησε ότι τη στοχοποιούν.

Η Ελ. Ράικου έχει δηλώσει πως είχε συλλέξει κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση Novartis, ζήτησε όμως την αντικατάστασή της, αρνούμενη, όπως είπε, να μετατραπεί σε «Ιφιγένεια» στον βωμό συμφερόντων διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και μεγάλων συμφερόντων στον χώρο του φαρμάκου. Έκτοτε, ακολούθησαν «διαρροές» κύκλων της και αναφορές για ισχυρό πολιτικό πρόσωπο που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της.

«Όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος» φέρεται να έχει πει η Ελ. Ράικου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Από την πλευρά του ο πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά: «Περιμένω να δω τι θα πει και σήμερα η κυρία Ράικου και θα πράξω αναλόγως». Περιμένετε με αγωνία, ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διευκρίνισε πως «ουδεμία αγωνία έχει».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το Άουσβιτς και η μνήμη

Πάντα να θυμόμαστε ότι το Άουσβιτς συμβολίζει το έσχατο σημείο της ανθρώπινης θηριωδίας. Όχι γιατί δεν έχουν υπάρξει άλλες θηριωδίες στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Αλλά γιατί οι ναζί επιστράτευσαν την τεχνολογία και έφτιαξαν βιομηχανίες εξόντωσης ανθρώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις