Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας για την απεργία στον ΟΤΕ

Η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, σεβόμενη πλήρως την αυτονομία του εργατικού κινήματος, καλεί όλο το δημοκρατικό λαό των περιοχών μας να στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Εξόρμηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον και στους Αγίους Αναργύρους πραγματοποιήθηκε χτες στο πλαίσιο παρεμβάσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, που πραγματοποιήθηκε στα τοπικά υποκαταστήματα της εταιρίας και στο εμπορικό κέντρο του Ιλίου, τα μέλη του κόμματος επικοινώνησαν με εργαζόμενους και πολίτες και μοίρασαν το κείμενο που ακολουθεί:

«Νίκη στο μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Ο από 21.12.2019 απεργιακός αγώνας της ΟΜΕ-ΟΤΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αξίζει τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική συμπαράσταση.

Οι απεργοί αγωνίζονται με καθημερινό οικονομικό κόστος για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ακύρωση των εκβιαστικών απολύσεων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την παροχή ποιοτικών και φθηνών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η απεργία αυτή αποτελεί ασπίδα στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από την εργοδοσία με την ανοχή και την στήριξη της κυβέρνησης (κλείσιμο Χαλυβουργικής, απολύσεις σε Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Ασφαλιστική, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΑ, πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους πτυχιούχους κ.α.) και γι αυτό τον λόγο έχει επιβληθεί η πλήρη αφωνία και συσκότιση από τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η επίτευξη των δίκαιων στόχων που θέτουν σε μια τεράστια και κερδοφόρα επιχείρηση με πανελλαδική παρουσία θα είναι θετικό σημείο αναφοράς για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την στήριξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους.

Η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, σεβόμενη πλήρως την αυτονομία του εργατικού κινήματος, καλεί όλο το δημοκρατικό λαό των περιοχών μας να στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο τις απεργιακές κινητοποιήσεις.»

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις