Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Ο Μητσοτάκης καλύπτει την απανθρωπιά Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης καλύπτει την απανθρωπιά Γεωργιάδη

Σε ακροδεξιό - μισαλλόδοξο ντελίριο επιδίδονται κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, με “μπροστάρηδες” τους Διόσκουρους του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, λίγα 24ωρα μετά τη διπλωματική αποτυχία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.“Έχουμε πέσει θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας από τους πρόσφυγες” ήταν η απάνθρωπη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης το πρωί του Σαββάτου, μόλις έγινε γνωστή η πολύνεκρη τραγωδία σε θαλάσσια περιοχή των Παξών!

“Συμφωνεί μαζί του η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης; Μπήκαν και επίσημα στη γραμμή Σαλβίνι - Όρμπαν;» είναι τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για την “ανατριχιαστική, ρατσιστική, ανιστόρητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη” δήλωση του Άδ. Γεωργιάδη. Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Ανάπτυξης παρέχει ο Γιώργος Κύρτσος. “Διαμορφώνονται όροι ανατροπής της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς” ισχυρίστηκε, σε εμφυλιοπολεμικούς τόνους, ο Μάκης Βορίδης!

«Σκεφτείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι (σ.σ.: οι πρόσφυγες), που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112 (σ.σ.: υπηρεσία ενημέρωσης για έκτακτες ανάγκες) και πήραν τηλέφωνο” ισχυρίστηκε με ωμό τρόπο (Open) παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όταν δε η Όλγα Γεροβασίλη, στο τηλεοπτικό πάνελ, υπογράμμισε “Έλεος! Κινδυνεύουν και πνίγονται άνθρωποι. Η Μεσόγειος γίνεται τάφος. Από τι αλλοιώνεται η χώρα, από ανθρώπους;”, ο υπουργός Επενδύσεων επέμεινε σε κυνικό ύφος: «Ασφαλώς. Προφανώς αλλοιώνεται!».

"Συλλυπητήρια" στους "λαθρομετανάστες"!

Χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης επέδειξε όψιμη ευαισθησία λέγοντας (ΕΡΤ) “συλλυπητήρια για όσους πνίγηκαν” και σημειώνοντας σε υποκριτικό ύφος ότι “δεν θα ήθελα να μπω σε έναν ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια κουβέντα πάνω σε νεκρούς ανθρώπους”.

Δεν απέφυγε ωστόσο να “κλείσει” το μάτι στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους επισημαίνοντας ότι “η άποψη της Ν.Δ. περί ελέγχου των συνόρων και η ιδεολογική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύει στα ανοικτά σύνορα, είναι γνωστή και δεν είναι σημερινή. Το υπόλοιπα τα βλέπω σαν ακραίο λαϊκισμό», ενώ συμπλήρωσε ότι "δυστυχώς αυτή η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση δημιουργεί συνθήκες πολύ άσχημες για τους ανθρώπους και πολλοί από αυτούς δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους και αυτό ανθρώπινα είναι απαίσιο¨...

Πλειοδοσία Γ. Κύρτσου

Σε ακροδεξιό λαϊκισμό πλειοδότησε ο Γιώργος Κύρτσος υποστηρίζοντας ότι είτε πνίγονται δέκα πρόσφυγες, μετανάστες κοντά στα παράλια της Μ. Ασίας είτε τριάντα στο Ιόνιο, την ευθύνη έχουν οι διακινητές που δουλεύουν με την κάλυψη του τουρκικού κράτους και παρακράτους. Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να καταγγέλλουν διακινητές, Τουρκία, καταγγέλλουν τον Άδ. Γεωργιάδη. Κατάντημα".

Σε άλλη ανάρτηση επισημαίνει ότι “από τη στιγμή που ο Άδ. Γεωργιάδης κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας, η ΣΥΡΙΖΑϊκή πολιτική κάλυψη στον Ερντογάν ήταν αναπόφευκτη”! Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ισχυρίστηκε σε παραληρηματικούς τόνους ότι “στον ΣΥΡΙΖΑ καλύπτουν ευχαρίστως τον Ερντογάν και την προσπάθειά του να ασκήσει πίεση σε Ελλάδα, Ε.Ε. αυξάνοντας τις ροές προσφύγων και μεταναστών”!

Βορίδης: Ανατρέπεται η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς

“Προφανώς δεξιός, διεκδικώ και αγωνίζομαι για τη νίκη των δικών μου ιδεών και την αντίστοιχη ήττα των ιδεών της Αριστεράς, των πολιτικών μου αντιπάλων” ήταν το νέο “τσεκουράτο” χτύπημα (News 247) του Μάκη Βορίδη, που συμπλήρωσε, με το βλέμμα στο ακροδεξιό ακροατήριο, ότι «η στρατηγική ήττα της Αριστεράς είναι προφανώς απολύτως θεμιτό να διεκδικείται από τους πολιτικούς αντιπάλους της και δεν καταλαβαίνω γιατί προξενεί εντύπωση".

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης -και διακινητής της θεωρίας περί “ελαττωματικών ιδεών της Αριστεράς”- ισχυρίστηκε δε ότι “η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς δεν ανετράπη ακόμη, αλλά έγινε ένα αποφασιστικό πρώτο βήμα».

Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να δώσει το υπερσυντηρητικό και νεοφιλελεύθερο στίγμα της κυβέρνησης λέγοντας ότι "οι όροι ανατροπής της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς διαμορφώνονται. Όχι γιατί κερδίσαμε τις εκλογές, αλλά γιατί τις κερδίσαμε μιλώντας με ειλικρίνεια για ένα πρόγραμμα που αποκαθηλώνει τα 'ιερά και όσια' της ηγεμονίας αυτής: άσυλο, νόμος και τάξη, παράνομη μετανάστευση, μείωση φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεις, μικρότερο κράτος, εγκρίθηκαν όλα από τον λαό”.

Επέμεινε δε με “γλυκό” τρόπο στη θέση ότι "η αστυνομική βία είναι στοιχείο αναγκαστικότητας" καθώς: «Είπα το τελείως προφανές, όπως και επίσης είναι απολύτως προφανές ότι αυτό που είπα δεν νομιμοποιεί την υπέρβαση των ορίων της νόμιμης βίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL