Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Κατρούγκαλος: Η Τουρκία εκμεταλλεύεται το κενό στην ελληνική διπλωματία (Video)

«Το κενό που αφήνει η έλλειψη ενεργητικής πολιτικής, το γεγονός ότι τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, όπως στην περίπτωση με την τουρκολιβυκή συμφωνία, δίνει χώρο στην Τουρκία»

Για μονομερή στροφή της κυβέρνησης προς τις ΗΠΑ, χωρίς η χώρα μας να κερδίζει τίποτα, έκανε λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και υπογράμμισε ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται το κενό στην ελληνική διπλωματία.

«Το κενό που αφήνει η έλλειψη ενεργητικής πολιτικής, το γεγονός ότι τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, όπως στην περίπτωση με την τουρκολιβυκή συμφωνία, δίνει χώρο στην Τουρκία» επισήμανε ο Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να συνεχίσει μία ενεργή πολιτική που ίδια κατευθύνει.

Ο Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη ΝΔ στη «δημαγωγική κριτική που είχε ασκήσει στην εξωτερική πολιτική όταν ήμασταν κυβέρνηση». Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, σημείωσε ότι κανείς από τους δύο στόχους επιτεύχθηκε. «Ο Τραμπ δεν στήριξε ούτε τις αμερικανικές πρωτοβουλίες γύρω από τον EastMed αλλά ούτε και την ελληνική θέση απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα» τόνισε.

«Δεν πήραμε τίποτα, ενώ είχαμε σημαντική υποχώρηση σε δύο τουλάχιστον τομείς» επισήμανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και εξήγησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αναβάθμισε μόνο τις σχέσεις με την ΗΠΑ αλλά και με την Κίνα.

Αντίθετα, «ο πρωθυπουργός φάνηκε να αποδέχεται τον αποκλεισμό της Huawei από το δίκτυο 5G στην Ελλάδα. Το δεύτερο είναι χειρότερο γιατί πλήττει τον ίδιο τον πυρήνα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας που βασίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει την απόφαση εκτέλεσης του Σουλεϊμανί. Μία άποψη που είναι αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αμφισβητεί το θεμέλιο λίθο της εξωτερικής μας πολιτικής, τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Όλα αυτά δείχνουν μία ατλαντική στροφή της ΝΔ» τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις